Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Tamperelaismies suuttui, kun järjestysmies vei häneltä teräaseet pois: uhkasi moottoripyöräjengillä, palasi kaksi kertaa uhkailemaan järjestysmiestä – "Tiedätkö, mitä tämä numero tarkoittaa?"

Joulukuussa 2019 Tampereen keskustassa sattui tapahtumasarja, joka poiki useamman syytteen tamperelaismiehelle sekä aluesyyttäjän vaatimuksen tuntuvasta sakkorangaistuksesta.

Tapahtumat saivat syyttäjän mukaan alkunsa joulukuun alkupäivinä, jolloin mies vietti aikaansa pikaruokapaikan välittömässä läheisyydessä mukanaan kolme teräasetta. Mies on tunnustanut menettelyn tapauksen esitutkinnassa.

Teräaseiden esittely sai huomiota pikaruokapaikan järjestyksenvalvojalta. Teräaseita kantanut mies on suuttunut tästä, ja alkanut uhkailla järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojana ollut mies on kokenut tilanteen niin uhkaavaksi, että on soittanut poliisit paikalle. Poliisit ovat ottaneet teräaseita kantaneen miehen kiinni ravintolan ulkopuolelta.

Teräasemies palasi samaiseen ravintolaan pari viikkoa myöhemmin. Hän oli syyttäjän mukaan tiedustellut järjestyksenvalvojalta tiukkaan sävyyn, miksi tämä oli soittanut poliisit paikalle. Mies oli alkanut vaatia takavarikoiduista teräaseista rahaa, tai muussa tapauksessa tämä kutsuisi "punamustat" paikalle. "Punamustilla" mies on tarkoittanut tunnettua moottoripyöräjengiä.

– Voit mennä sitten tallin pojille sanomaan, että asiat on sovittu. Tiedätkö, mitä tämä numero tarkoittaa?, mies oli syyttäjän mukaan kysynyt järjestyksenvalvojalta ja näyttänyt kaulaansa tatuoitua numeroa 187.

Joulukuun viimeisenä päivänä mies oli asioinut ravintolassa jälleen kerran. Tuolloin mies oli sanonut järjestyksenvalvojalle, että voisi maksaa teräaseista vain 25 euroa koska "on niin hyvä tyyppi". Mies oli kieltäytynyt maksamasta 25 euroa. Seurauksena teräasemies oli uhannut järjestyksenvalvojaa pahoinpitelyllä.

Aluesyyttäjä Tanja Heinonen vaatii tamperelaismiehelle tuntuvaa sakkorangaistusta.