Syksyn Sävel ratkeaa jälleen lokakuussa – Onnistuuko Mikko Alatalo lisäämään voittojensa sarjaa?

Lisääkö Mikko Alatalo Syksyn Sävel-voittojensa sarjaa? Se selviää lokakuussa, kun klassinen formaatti tekee paluun televisioon. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vuosikymmeniä sitten erittäin suosittu Syksyn Sävel -laulukilpailu tekee lokakuussa paluun AlfaTV:lle. Ensin on luvassa kaksi kymmenen esiintyjän ja laulun semifinaalia, joista valitaan kaksitoista laulua finaaliin. Se käydään 16. lokakuuta kello 21 alkaen.

Semifinaalit ja finaalit nähdään AlfaTV:llä.

Mukana kilpailemassa on Mikko Alatalo, joka on voittanut Syksyn Sävelen takavuosikymmeninä useita kertoja. Ensimmäinen voitto tuli vuonna 1978 kappaleella Vicky Lee, ja sen jälkeen voittoja kertyi plakkariin vuosina 1980 (Rikoo on riskillä ruma), 1981 (Mummoni ja moukarinheitto) ja 1986 (Minna). Viimeisen kerran Syksyn Sävel on kilpailtu vuonna 2013, jolloin sen voitti Suvi Teräsniska kappaleella Täydellinen elämä.

Syksyn sävelen suosio oli takavuosina niinkin suurta, että ohjelmaan osallistuneista kappaleista koostettiin useampia kokoelmalevyjä. Ensimmäinen kokoelmalevy julkaistiin vuonna 1971.

Semifinaalivaiheessa nähdään ja kuullaan monia muitakin pitkän linjan artisteja. Mukana ovat muun muassa Joel Hallikainen, takavuosien lapsitähti Anja Niskanen, Eini sekä Milana Misic. Pirkanmaalaisväriä edustaa muun muassa Yön kanssa yhteistyötä tehnyt Markus Salo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut