Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raitiotieallianssin katurakennustyöt Hatanpään valtatiellä ovat valmistumassa – Uusia reittejä otetaan käyttöön

Raitiotieallianssin katurakennustyöt Hatanpään valtatielle etenevät kohti valmistumista. Ensi viikon perjantaina avataan uusi jalankulku-ja pyöräväylä käyttöön. Viikon 37 lopulla avataan käyttöön myös uusi kadun ja raitiotien ylityspaikka Otavalankadun kohdalle.

Raitiotieallianssi avaa Hatanpään valtatien länsipuolelle, Hämeenkadun ja Verkatehtaankadun välille, uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän käyttöön tänään perjantaina. Tampereen kaupunki aloittaa väliaikaisen jalankulku- ja pyöräilysillan purkamisen Tammerkosken päältä, minkä vuoksi Hämeenkadulta Hatanpään valtatielle tarvitaan reitti käyttöön. Tampereen kaupunki aloittaa sillan purkutyöt maanantaina 13. syyskuuta.

Raitiotieallianssi avaa osuuden Hämeenkatu-Verkatehtaankatu väliaikaisesti yhdistettynä jalankulku- ja pyöräilyväylänä. Verkatehtaankadun ja Suvantokadun välillä pyöräilyreitti kulkee vielä toistaiseksi kadun itäpuolella. Nyt avattavalta länsipuolen väylältä joudutaan syksyn aikana tekemään mm. reunojen vihertöitä. Työt Hatanpään valtatiellä valmistuvat syksyn aikana, jonka jälkeen uusitut jalankulku- ja pyöräväylät otetaan käyttöön lopullisen tilanteen mukaisina.

Otavalankadun liittymän kohdalle avataan uusi raitiotien ja kadun ylityspaikka viikon 37 lopulla Kohdalla ei aiemmin ole sijainnut suojatietä tai ylityspaikkaa.

Ylityspaikka eroaa suojatiestä siten, että ylityspaikalla jalankulkija ja pyöräilijä ovat väistämisvelvollisia raitio-ja autoliikenteeseen nähden. Suojateillä väistämisvelvollisuus on autoliikenteellä ja Ratikalla, joiden tulee antaa tietä jalankulkijalle. Ylityspaikoilla reunakivet on madallettu kadun ylityksen helpottamiseksi.

Uuden ylityspaikan kohdalle liimataan ensivaiheessa tarrat osoittamaan paikan sijaintia. Vastaavia huomiotarroja on käytetty myös Hämeenkadulla.

Hatanpään valtatiellä on raitiotien rakentamisen aikana ollut käytössä myös töiden aikaisia suojateitä. Raitiotien ja katurakennustöiden valmistumisen myötä Hatanpään valtatielle jää katusuunnitelman mukaisesti suojateitä sekä yksi raitiotien ylityspaikka.

Hatanpään valtatien ylittävät suojatiet sijaitsevat Hämeenkadun, Verkatehtaankadun, Suvantokadun ja Vuolteenkadun liittymissä sekä kauppakeskus Ratinan kohdalla. Suvantokadun ja Vuolteenkadun liittymien suojateillä on myös valo-ohjaus. Ylityspaikan ja suojateiden ero on väistämisvelvollisuudessa ja katumerkinnöissä.