Sammonaukion sumppu, vaihdeäänet, kaarrekirskunta... – Näin ratikan ensimmäiset kuukauden ongelmia on laitettu kuriin

Kaikilla Tampereen Ratikoilla on nyt nimet. Pekka Ruissalo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Ratioitie Oy kertoi tänään ensimmäisen kuukauden matkustajamääristä.

Samalla yhtiö kertoi jo ensimmäisen kuukauden aikana tehdystä hienosäädöstä ja parannuksista.

Muun muassa Pyynikintorin suunnalla häirinneisiin vaiheääniin ja kaarrekirskuntaan on etsitty parannuksia.

– Ratikka on itsessään lähes äänetön kulkuväline, mutta esimerkiksi kaarrekirskunta on raitiotieliikenteeseen kuuluva ominaisuus. Ominaispiirteisiin ei voida kaikilta osin vaikuttaa, mutta olemme löytäneet toimivia ratkaisuita, joilla on jo parannettu ja voidaan jatkossa parantaa näitäkin asioita, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö selventää yhtiön tiedotteessa.

Myös Sammonaukion Ratikan liikennevaloetuisuudet ovat puhuttaneet kaupunkilaisia ja huomiota on kiinnitetty myös matkustajaturvallisuuden lisäämiseen viestinnän keinoin.

– Tampereen kaupunki on säätänyt Sammonaukion liikennevaloja ja ensi viikosta alkaen ratikan aikatauluja ja vuoroja säädetään siten, että vaunut liikkuvat yhtaikaisemmin risteyksessä. Näin ajoneuvoliikenteen odotusajat liikennevaloissa lyhenevät, Tampereen ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala VR:ltä kertoo tiedotteessa.

Uusi joukkoliikenneväline on houkutellut kyytiin paitsi päivittäiseen liikkumiseensa ratikkaa käyttäviä matkustajia myös sellaisia ihmisiä, jotka haluavat nähdä ja kokea uuden liikkumismuodon.

– Uutta vaunua ihaillessa, tasaisesta ratikkakyydistä nauttiessa ei välttämättä tule ajatelleeksi, että vaunu heilahtaa jonkin verran esimerkiksi liikkeelle lähtiessä ja pysähtyessä. Myös äkkipysähdykset ovat mahdollisia. Valitettavasti on sattunut tilanteita, joissa matkustaja on kaatunut tällaisessa tilanteessa. Siksi on tärkeää, että jokainen varmistaa oman turvallisuutensa heti vaunuun astuessaan ottamalla kiinni tangosta tai lenkistä. Tämä on tärkeää myös matkalippua leimatessa, Rauhala jatkaa.

Vaunuissa muistutetaan kiinni pitämisen tärkeydestä muun muassa infonäytöillä pyörivien videoiden ja kuulutusten avulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut