Ratikan matkustajamääristä ensimmäiset tiedot: kuukaudessa yli 500 000 matkaa – "Erinomainen määrä näin loppukesästä ja korona-aikana"

Tampereen Raitiotie Oy on kertonut Tampereen ratikan ensimmäisen kuukauden matkustajamääristä.

Nyssen mukaan Tampereen seudun joukkoliikenteessä tehtiin ratikan ensimmäisen liikennöintikuukauden aikana 9.8.–9.9. yhteensä 2,69 miljoonaa matkaa, kun vastaavana aikana viime vuonna tehtiin 2,31 miljoonaa nousua. Ratikalla matkusti elokuussa runsaat 530000 matkustajaa.

Kevään koeliikenne mukaan lukien Ratikkamatkoissa rikottiin toissapäivänä miljoonan nousun rajapyykki.

– Olemme seuranneet tarkasti liikennöinnin aloittamisen jälkeistä joukkoliikenteen matkustajamäärän kehitystä. Ensimmäisen kuukauden aikana on tehty matkoja 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ratikalla on tehty parhaimmillaan lähes 30000 matkaa päivässä, mikä on erinomainen määrä näin loppukesästä ja korona-aikana, Periviita lisää., Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita kertoo.

Elokuun liikennöinnin aikana ajettiin yhteensä 11458 lähtöä, joista peruttuja lähtöjä oli 30.

– Tamperelaisille on luvattu täsmällisesti kulkeva joukkoliikenneväline ja siitä haluamme pitää kiinni. On hienoa, että alku on sujunut suunnitelmiemme mukaan. Kehitämme järjestelmää jatkuvasti ja tästä on hyvä jatkaa, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö toteaa tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut