Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin rakentaminen alkaa syyskuussa – luvassa tiukka aikataulu Itä-Lännen takia

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin rakentaminen alkaa vielä tämän kuun aikana. Toteutussuunnitelma ja -sopimus hyväksyttiin maanrakennus- ja perustamistöiden osalta Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa keskiviikkona.

Rakentamisaikataulu on hyvin tiukka. Maanrakennus- ja perustustyöt aloitetaan alueella heti syyskuussa, ja uusi katsomorakennus on tarkoitus ottaa käyttöön heinäkuussa 2022. Hankesuunnitelman mukaan toteutuskustannukset ovat arviolta 8,2 miljoonaa euroa.

Kaupissa järjestetään Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlavuoden Itä-Länsi -ottelutapahtuma 8.–10.7.2022. Rakennushankkeen suunnittelu ja kilpailutus on jaettu tämän takia kahteen vaiheeseen, jotta toteutusta voidaan nopeuttaa.

Maanrakennus- ja perustustyöt on kilpailutettu avoimena hankintakyselynä elokuussa. Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutetaan avoimena hankintakyselynä loka-marraskuussa. Uusi pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomorakennus on kooltaan 1 750 bruttoneliötä. Uudisrakennukseen tulee katetut tilat noin 2500 katsojalle sekä oheistiloja: pukuhuoneita wc- ja pesutiloineen, tapahtumien järjestämiseen toimisto- ja toimitsijatiloja sekä varuste- ja varastotiloja.

Stadionin toteutussuunnitelma päivitetään ja tuodaan uudelleen lautakuntaan käsiteltäväksi, kun rakennus- ja talotekniikkatöiden hankintakilpailutus on tehty. Kaupin urheilupuiston hankkeille on vuoden 2021 talousarviomuutoksen jälkeen varattu määrärahaa yhteensä 13,8 miljoonaa euroa.

Summalla rahoitetaan useita eri hankkeita: uusi jo valmistunut huoltorakennus (3,4 miljoonaa euroa), pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomorakennus (8,2 miljoonaa euroa), jalkapallokatsomo ja kylmät tilat (1,5 miljoonaa euroa), pysäköintialue (400 000 euroa), vanhan huoltorakennuksen muutostyö (200 000 euroa) ja muut alueen työt (85 000 euroa).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut