Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin rakentaminen alkaa syyskuussa – luvassa tiukka aikataulu Itä-Lännen takia

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin rakentaminen alkaa vielä tämän kuun aikana. Toteutussuunnitelma ja -sopimus hyväksyttiin maanrakennus- ja perustamistöiden osalta Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa keskiviikkona.

Rakentamisaikataulu on hyvin tiukka. Maanrakennus- ja perustustyöt aloitetaan alueella heti syyskuussa, ja uusi katsomorakennus on tarkoitus ottaa käyttöön heinäkuussa 2022. Hankesuunnitelman mukaan toteutuskustannukset ovat arviolta 8,2 miljoonaa euroa.

Kaupissa järjestetään Pesäpalloliiton 100-vuotisjuhlavuoden Itä-Länsi -ottelutapahtuma 8.–10.7.2022. Rakennushankkeen suunnittelu ja kilpailutus on jaettu tämän takia kahteen vaiheeseen, jotta toteutusta voidaan nopeuttaa.

Maanrakennus- ja perustustyöt on kilpailutettu avoimena hankintakyselynä elokuussa. Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutetaan avoimena hankintakyselynä loka-marraskuussa. Uusi pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomorakennus on kooltaan 1 750 bruttoneliötä. Uudisrakennukseen tulee katetut tilat noin 2500 katsojalle sekä oheistiloja: pukuhuoneita wc- ja pesutiloineen, tapahtumien järjestämiseen toimisto- ja toimitsijatiloja sekä varuste- ja varastotiloja.

Stadionin toteutussuunnitelma päivitetään ja tuodaan uudelleen lautakuntaan käsiteltäväksi, kun rakennus- ja talotekniikkatöiden hankintakilpailutus on tehty. Kaupin urheilupuiston hankkeille on vuoden 2021 talousarviomuutoksen jälkeen varattu määrärahaa yhteensä 13,8 miljoonaa euroa.

Summalla rahoitetaan useita eri hankkeita: uusi jo valmistunut huoltorakennus (3,4 miljoonaa euroa), pesäpallo- ja hiihtostadionin katsomorakennus (8,2 miljoonaa euroa), jalkapallokatsomo ja kylmät tilat (1,5 miljoonaa euroa), pysäköintialue (400 000 euroa), vanhan huoltorakennuksen muutostyö (200 000 euroa) ja muut alueen työt (85 000 euroa).