Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toiminnanjohtaja Elisa Hakasen koko elämä kulkee Rengaspeen ympärillä – "Olen vähän koko ajan tavoitettavissa"

Näkökulma: Nuorempi Hakanen jatkaa isänsä työtä Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajana. Yhteisöllisyys motivoi edelleen.

Rengaspee.

Termi toistuu Elisa Hakasen, 39, puheessa usein. Rengaspeellä Tampereen Pyrinnön tuore toiminnanjohtaja viittaa tietysti 125-vuotiaan urheiluseuran logoon. Iso P renkaan sisällä.

Voi sanoa, että Hakasen elämä on toteutunut 8-vuotiaasta asti Rengaspeen sisällä. Yleisurheilusta ja koripallosta innostunut tyttö urheili parikymppiseksi saakka.

– 17-vuotiaana olin mukana, kun Kristiinankaupungissa järjestettiin nuorten Ruotsi-ottelu.

Elokuun 1. päivänä Hakanen valittiin Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään isäänsä Jarmo Hakasta, joka aloitti työssään 1987 ja päätti jäädä eläkkeelle Tampereen Kalevan Kisojen jälkeen.

– Meillä on ollut iskän kanssa aina hyvät välit. Hän on minulle suuri esikuva, ja varmasti on niin että iskältä on tarttunut monia ominaisuuksia.

Joskus käy niin, että lapsen ja vanhemman suhde saattaa olla särmikäskin, mikäli vanhemman rooli on myös valmentaa omaa lastaan.

– Iskä ei ole valmentanut. Urheiluseuran toiminnassa puhutaan kolmiyhteydestä kuskaa-kannusta-kustanna ja iskä on osallistunut näihin asioihin.

Pyrintöläisyys on tarkoittanut Hakaselle sitä, että sen parissa menee niin työaika, mutta myös vapaa-aika. Hakasella ei ole omaa perhettä, joten urheiluseurasta on muodostunut perhe.

– Toiminta on välillä yksinäistä puurtamista, vaikka seurassa on paljon hyviä ihmisiä ja paljon erilaista urheilutoimintaa. Koronakausi korosti yksinäisyyttä, sekin on sanottava, ja huomasin kantavani huolta myös seuraväen ja muiden ihmisten voinnista. En kuitenkaan kadu valintojani missään nimessä, hän pohtii.

– Olen vähän koko ajan tavoitettavissa. Korona-ajan tullessa päälle havahduin siihen tilanteeseen, että mitä ihmettä, olen viikonloput vapaalla? Ei ollut matseja tai tapahtumia. Se oli ihan uudenlainen tilanne.

Hakanen myöntää elävänsä suurella tunteella. Kun siihen lisää murehtimisen muiden seuratyöntekijöiden jaksamisesta, yhtälö saattaa olla erittäin kuluttava.

– Meillä on Suomen tunnetuimpiin kuuluva urheiluseurabrändi, ja haluan että se on jatkossakin vahva elämysten tuottaja jos toisaalta myös laadukas kilpa- ja urheiluseura. Se tarkoittaa laadukkaita tapahtumia ja hyvää lajitoimintaa.

– Lisäksi haluan vahvistaa Pyrinnön asemaa yleisseurana. Huippu-urheilun rakenteet tulee pitää kunnossa: haluan, että meiltä voi nousta myös maailman huipulle asti jos siihen rahkeet riittävät, Hakanen painottaa.