Poliisi on selvittänyt Nokian kuolonkolariin liittyneen ajoreitin Snapchat-aineiston perusteella – "Viesteissä viitteitä tahallisuudesta"

Aluesyyttäjä Pasi Vainio kertoi Nokian kuolonkolarin asiaesittelyssä, että poliisi on pystynyt määrittelemään varsin tarkasti Porista Tampereelle matkalla olleen henkilöauton ajoreitin pelkästään Snapchat-palveluun lähetettyjen videoiden ja kuvien perusteella.

Nämä videot ja kuvat ovat tulleet lähes täysin turma-auton kuljettajaksi epäillyn miehen matkapuhelimesta. Syyttäjän mukaan niistä voi päätellä auton ajaneen paikoitellen huomattavaa ylinopeutta sekä myös sen, että auton kuljettaja on juonut matkan aikana alkoholijuomia.

– Viesteissä on ollut myös viitteitä siihen, että syytetyn mielialat ovat matkan aikana vaihdelleet voimakkaasti ja äkkiä, syyttäjä kuvaili.

Matkan aikana ajonopeus oli huomattava. Syyttäjän mukaan syytetty oli myös ajanut ajoittain vastaantulevien kaistalla.

Muutama minuutti ennen kolaria yksi onnettomuudessa kuollut oli lähettänyt viestin ystävälleen, jossa oli kertonut että häntä pelottaa. Kello oli tuolloin pari minuuttia yli yksi yöllä.

Noin kello 1.09 auto oli ajautunut kovalla vauhdilla ulos tieltä Nokialla ja suoraan päin mäntyä, joka oli törmäyksen voimasta katkennut. Syyttäjän näkemys on se, että kuljettaja ajoi sen tahallaan ulos tieltä.

Tekninen tutkinta on selvittänyt, että auto ei ole jarruttanut ennen törmäystä. Käsijarru oli sen sijaan nostettu pystyyn, minkä seurauksena auto oli ajautunut oikea kylki edellä pientareelle ja siitä päin puuta. Törmäyksessä auto repeytyi kahtia, ja sen takapenkki lensi ulos. Takapenkillä olleet kaksi nuorta naista kuolivat välittömästi, samaten pelkääjän paikalla ollut nuori mies.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut