Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Areenalla suunnitellaan rekrytointipäivää, tarvetta sadoille työntekijöille haastavassa työllisyystilanteessa – "Nyt on valtava kysyntäpiikki osaaville työntekijöille..."

Työt: Areenalla uskotaan, että uutuuden vetovoima toimii myös henkilöstömarkkinoilla alan hankalassa työvoimatilanteessa. Tulossa on oma rekrytointipäivä.

Uros Live -areenan toimijat ovat järjestämässä rekrytointipäivän työntekijöiden löytämiseksi areenalla avautuviin satoihin työpaikkoihin.

Päivä on alustavasti lauantaina 25. syyskuuta.

Uros Liven myyntijohtaja Elina Tikkakosken mukaan osaavan henkilökunnan löytyminen on haastavaa tilanteessa, jossa tapahtuma- ja ravintola-ala on vasta nousemassa koronasta, jonka aikana osa työntekijöistä on suunnannut muihin töihin.

– Nyt on valtava kysyntäpiikki osaaville työntekijöille, joista osa on saattanut korona-aikana vaihtaa alaa tai lähteä kouluttautumaan muualle. Haluamme kertoi, että meillä on töitä tarjolla.

Tikkakosken mukaan areenan toimijat työllistävät vakinaisesti noin 600 ihmistä ja tapahtumien yhteydessä saman verran lisää.

Esimerkiksi areenan ravintolapalveluista vastaavalla NoHo Partnersilla on tapahtumasta riippuen töissä jopa 250 työntekijää. Töitä on tarjolla sekä päivittäin auki oleviin ravintoloihin että ennen kaikkea tapahtumien ajaksi.

Nyt on valtava kysyntäpiikki osaaville työntekijöille, joista osa on saattanut korona-aikana vaihtaa alaa tai lähteä kouluttautumaan muualle.

Ravintolapalveluita vetävän Miko Helanderin mukaan areenan työvoimatarpeessa korostuvat erityisesti katsomokerroksien käytävämyyntipisteet. Myös baaritiskiä areenalla on yli 100 metriä.

– Tarvitsemme niin ravintolan-alan kokeneita konkareita kuin myös tuoreita kasvoja, joilla ei välttämättä ole aiempaa työkokemusta ravintola-alalta. Päälliköitä, kokkeja, tarjoilijoita, kassahenkilöitä ja baarihenkilökuntaa haetaan iso määrä.

Areenan työvoimakumppanin henkilöstöpalveluyritys Eezyn toimitusjohtaja Sami Asikaisen mukaan tapahtumien sykleissä elävän työvoimatarpeen tyydyttämiseksi tarvitaan useiden satojen ihmisten henkilöstöpooli.

– Reippaita ja positiivisia ihmisiä kaivataan. Asenne kuitenkin ratkaisee. Lisäksi olisi hyvä pystyä ottamaan joustavasti työtä vastaan, kun tapahtumien rakentamisessa tarvitaan käsipareja.

Haussa on tällä hetkellä muun muassa ravintolatyöntekijöitä, järjestyksenvalvojia ja tapahtumatyöntekijöitä tapahtumien rakentamiseen ja purkamiseen.

– Kysyntä tapahtumille on nyt niin valtavaa, että kiireisimmissä vaihdoissa tunnit täytyy optimoida tarkasti ja silloin tarvitaan aina ekstrakäsipareja, kertoo Tikkakoski.

Lisäksi erilaisia hakuja on tällä hetkellä auki muun muassa hotellia pyörittävällä Lapland Hotelsiilla sekä siivouksesta ja kiinteistönhuollosta vastaavalla RTK-Henkilöstöpalvelulla.

Rekrytointipäivän aikana areenan toimijat esittelevät toimintaansa ja työvoimatarpeitaan. Tarkoituksena on esitellä myös potentiaalista tulevaa työpaikkaa mahdollisuuksien mukaan työmaalla saakka.

Tikkakoski uskoo, että uuden areenan vetovoima helpottaa myös työvoiman hankkimisessa.

– Nykypäivänä ollaan työn perässä halukkaita muuttamaan. Areenalla on varmasti uutuusarvoa ja lisäksi kokonaan uudessa työympäristössä pääsee vaikuttamaan pestinsä muotoutumiseen.

Uros Live -areenan ensimmäiset tapahtumat ovat joulukuussa.