Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten käy Manse PP:n miesten keskiviikkona Kaupissa? – "Keskittyminen on tässä hetkessä"

Tätä lukiessanne Manse PP:n miesten edustusjoukkue voi olla jo varmistanut paikkansa pesäpalloilun finaaliotteluihin. Tai sitten Sotkamon Jymy on kääntänyt kaksi välieräottelua nimiinsä ja on katkaisemassa ottelusarjaa nimiinsä.

Nämä kaikki mahdollisuudet ovat pitkän linjan pesäpallomiehen, Manse PP:n pohjanmaalaisen pelinjohtajan Matti Iivarisen tiedossa. Eletään sellaista vaihetta kaudesta, ettei Iivarinen halua kuluttaa aikaansa spekulaatioon millään tasolla.

Kokemusta lajista on riittävästi: alkukesällä pitkän pelaajaurankin tehnyt alajärveläinen nousi Superpesiksen kokeneimmaksi pelinjohtajaksi.

– Tässä vaiheessa varmaa välieräsarjassa on se, että voitimme ensimmäisen ottelun. Siinäpä sitten tärkeimmät. Noin muuten keskitymme tähän hetkeen ja sitten kun matsit on pelattu, tiedämme tarkemmin miten niissä on käynyt. Muun pohtiminen ei kannata ollenkaan, Iivarinen kommentoi Tamperelaiselle maanantaina.

Tuossa vaiheessa ensimmäinen välieräsarjan ottelu oli pelattu. Se ei Iivarisen mukaan ollut ollenkaan niin laadukasta peliä kuin se olisi voinut olla.

– Luulisin, että molempien joukkueiden pelinjohtajat ajattelevat samalla tavalla. Sitäkin on turha sen enempää miettiä, että näkyivätkö paineet otteissa, mutta hermostunutta pelaaminen oli yhtä kaikki, Iivarinen sanoo.

Siihen kokenut pelinjohtaja oli tyytyväinen, että ulkopelaaminen toimi kokonaisuudessaan hienosti.

– Molemmilla joukkueilla. Siinäkin on toki sellainen yksityiskohta, että kun ulkopelaaminen ei vuoda, se lisää sisäpelaamiseen painetta ja haastetta.

Superpesiksen pudotuspeliottelut pelataan varsin nopealla aikataululla. Kun sunnuntaina ottelusarja alkoi Tampereella, tiistaina pelattiin jo Sotkamossa ja keskiviikkona joukkueiden bussit kaarsivat jo takaisin Tampereelle.

– Vastustajat ovat toki tuttuja jo runkosarjan ajalta ja pelitavat tietysti tunnistaa nopeasti, mutta mitään erityisseurantaa ei ole ehtinyt harrastaa, Iivarinen kuvailee.

– En ennustele tulosta. Jos pelaamista ajatellaan yleensä niin paljon pystymme parempaankin.