Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rattijuoppo pakeni poliisia piiloon saunaan, näpistelijä karkasi sukkasillaan – molempien kohtalo oli lopulta sama

Sisä-Suomen poliisi sai tehtävän liittyen epäiltyyn rattijuoppoon Laukaassa viime viikon perjantaina. Sivullinen oli seurannut ajoneuvoa tämän kotiosoitteeseen, ajoneuvon mutkitellen ajon aikana.

Poliisi suoritti kotietsinnän kuljettajan asuntoon ja löysi epäillyn kuljettajan piiloutuneena saunan nurkkaan. Henkilö puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Henkilö oli menettänyt ajo-oikeutensa aiemmin. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Pari päivää tätä aiemmin Jyväskylässä poliisi oli etsinyt näpistelijää. Tämä oli kaiken lisäksi lähtenyt autolla karkuun niin, että oli ajaa useamman jalankulkijan yli.

Partio oli kadottaa etsimänsä, kunnes löysi hänen käyttämänsä sandaalit erään kiinteistön takaa. Tämä oli jatkanut matkaa sukkasillaan. Lopulta henkilö tavoitettiin Piippukadulta sukkasillaan.

Poliisille selvisi henkilön kiinnioton jälkeen, että ajoneuvon omistus kuului toiselle henkilölle eikä kiinniotetulla ollut ajoneuvon avainta käytössään. Henkilöllä ei myöskään ole ollut vaadittavaa ajo-oikeutta.

Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, moottorikäyttöisen ajoneuvon käyttövarkauteen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, niskoitteluun poliisia vastaan ja kolmeen eri varkausrikokseen.