Mustekalaa ja mansikkaa... tällä voitettiin Tamperradan pintxokilpailu tänä vuonna – Uutuusravintola nousi heti yleisön suosikiksi

Viime viikolla pidetyn Tamperradan pintxokilpailu voittaja löytyi toista kertaa peräkkäin toimistorakennuksen lounasravintolasta.

Voiton vei ravintola Linkosuo MIN Asemakeskus, jonka pintxon olivat suunnittellleet Mikko Salminen ja Marko Isokallio. Lounasravintola sijaitsee Tammelan Peltokadulla Technopolis Asemakeskuksessa. Viime vuonna tuomariston suosikki oli Juveneksen ravintola Saarni.

Voittajapintxossa oli chiliöljyssä paistettua tursaanlonkeroa, hillottua raparperia, valkosipuliaiolia ja mansikkaa. Pohjana oli rapeaksi voissa paahdettua leipää.

– Mustekalan kanssa olevat mansikka ja hillottu raparperi herättivät aluksi hämmennystä tuomaristossa. Mutta komponentit toimivat yllätykseksi hyvin yhteen ja kokonaisuus oli herkullinen. Lisäksi paahdettu leipä toi annokseen sopivasti rapeutta, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo.

Tuomaristossa 2021 olivat mukana keittiömestarit Anette Mellin ja Pekka Terävä sekä baskilainen enologi Juan Antonio Bilbao ja tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Kaikkien neljän tuomarin suosikkilistalle ylsivät myös ravintola Clavan kapakala-siianmäti-vohveli ja ravintolan täysin vegaaninen annos.

– Kokonaistaso oli tänä vuonna erittäin tasainen, tajunnan räjäyttäviä vau-elämyksiä oli vähän. Paljon oli hyviä ideoita ja mainioita makuja mutta toteutusvaiheessa oli osalta jäänyt viimeistely tekemättä., vieraileva tuomari Pekka Terävä kommentoi.

Yleisöäänsetyksen voittajaksi nousi juuri pintxoviikon alussa avattu Tampinkoski Kitchen & Bar. Kilpailuannoksena tarjoiltiin urjalalaisen Paijan tilateurastamon peurasta valmistettua carpacciota ranskalaisella patongilla, tapenadella ja jyväsinapilla maustettuna. Annoksessa oli lisäksi parmesania, rucolaa ja majoneesikastiketta. Yleisö pääsi äänestämään suosikkiaan FB:n kautta.

Baskilainen tuomari, viininviljelyn ja viininvalmistuksen maisteri, enologi Juan Antonio Bilbao valitsi tänä vuonna parhaan tunnelman erikoispalkinnolla.

– Champagne Bar Santé on tuonut samppanjan tavallisen kuluttajan nautittavaksi. Kuplajuomat sopivat hyvin pintxokulttuuriin. Santé osoittaa että samppanja voi olla osa arkipäivää eikä vain juhlapäivien harvinaisuus, Juan Antonio Bilbao kommentoi.

Santén omistaja Tuula Tikkanen on osallistunut pintxofestivaaliin kaikkina yhdeksänä vuotena. Vaikka ravintolalla ei ole omaa ruoanvalmistuskeittiötä, Santé on näyttänyt että pintxotapahtuman saa toimimaan myös samppanjabaarissa.

Pintxoja myytiin tämän vuoden tapahtumassa yhteensä yli 200 000.

Yleisöäänestyksen tulokset

1. Tampinkoski Kitchen & Bar 297

2. Ravinteli Huber 265

3. Muusa 198

4. Guru´s Kitchen 155

5. Maranga 126

6. Dam 111

7. Hoax 104

8. Herkkujuustola 101

9. Dabbal 101

10. Sommeliere & Naapuri 96

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut