Vielä ehdit nähdä Peltolammin lampaat – Rukkamäenpuistossa laiduntava lauma palaa pian kotiinsa

Peltolammin Rukkamäenpuistossa laiduntavia lampaita ehtii vielä käydä katsomassa tällä viikolla. Lauma palaa kotitilalleen Mouhijärvelle Huitun tilalle sunnuntaina 12. syyskuuta.

Rukkamäenpuiston arvoniityn lampaat ovat rodultaan suomenlampaita, ahvenanmaanlampaita ja norjalaisia rygja-lampaita. Katraassa on 15 lammasta.

Lampaita tuotiin Peltolammille ja Tesoman Kohmanpuistoon laiduntamaan arvoniittyjä toukokuun lopulla. Tesomalta lammaslauma joutui palaamaan kotitilalleen jo heinäkuussa, sillä kuivuuden takia lampailta oli loppumassa syötävä. Rukkamäenpuistossa syötävää on riittänyt.

Laidunnuksen ansiosta perinteiset niittylajit saavat lisää elintilaa, ja eläinten lanta houkuttelee uutta hyönteis- ja lintulajistoa.

Lampaiden hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, ettei niitä ruokita. Ruoan tähteet houkuttelevat jyrsijöitä ja lintuja, joiden ulosteet ovat terveysriski eläimille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut