Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kirjaston saaminen Vuorekseen olisi paikallaan" – Tampereen uusi kirjastopomo kertoo, mitä suunnitelmia kaupungilla on lähikirjastoverkon suhteen

Tampere teki kaksi vuotta sitten kirjastoverkkoselvityksen, jonka tavoitteena oli hahmottaa, millaiset kirjastopalvelut Tampereella on vuonna 2030 ja missä kirjastot silloin sijaitsevat.

Selvityksessä esiteltiin kirjastot, joihin kohdistuivat muutosesitykset. Tamperelainen kävi ne läpi uuden kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkankaan kanssa.

Lielahden kirjasto Hiedanrantaan: Hiedanrannan aluetta vasta suunnitellaan ja kirjaston sijoittamisesta sinne on käyty alustavaa keskustelua.

Hervannan kirjasto: Remontti on käynnissä, mutta suuri perusparannus ei ole vielä alkanut. Tietotori siirtyi kesällä pohjakerroksesta kirjaston kanssa samana tilaan ja pohjakerrokseen tulee varattavia kokous- ja tapahtumatiloja.

Kaukajärven kirjasto: Sen muutto liittyy uuden koulutalon rakentamiseen, mutta tämän aikataulusta tai suunnitelmista ei vielä ole ollut mitään keskustelua.

Nekalan konttikirjasto: Konttikirjasto täyttää ensi viikolla vuoden. Nekalan koulutalosta suunnitellaan kulttuuritaloa ja on suunnitteilla, että kirjasto siirtyisi tilan valmistuessa kontista sinne.

Vuoreksen kombikirjasto: Koulun hyvän oman kirjaston laajentamista yleiseksi kirjastoksi suunniteltiin, mutta suunnitelma on taloustilanteen takia jäissä. Kirjaston saaminen Vuorekseen olisi paikallaan.

Peltolammin kirjasto: Tarkoitus siirtää uuteen Peltolammin hyvinvointikeskukseen, jonka suunnittelutyö on käynnissä.