Tampereella aloitti Rockeskari – "Opitaan soittamaan kitaraa, mutta ohjelmisto on rock"

Harrastus: Musiikinopettaja Ulf Fagerholm yhdisti rockin soitonopetukseen.

Tampereella on tänä vuonna aloittanut toimintansa Rockeskari. Rockeskarilla ei tosin ole mitään tekemistä esikoulun, mutta sitäkin enemmän rockin kanssa.

Rockeskarin takana on tamperelainen muusikko ja pitkän linjan musiikinopettaja Ulf Fagerholm. Hän on pyörittänyt Tampereen kitarakoulua kymmenisen vuotta ja Tampereen ukulelekoulua kolmisen vuotta. Opetusuraa hänellä on takanaan jo yli 30 vuotta. Rockeskari aloitti tämän vuoden tammikuussa.

– Minun vanha opettaja Kokkolasta, hänellä on ollut kitaramuskari. Sain siitä idean, Fagerholm kertoo.

Muskari-ikäiset olisivat kuitenkin olleet liian nuoria eikä kitaraeskari tuntunut yhtä hyvältä ajatukselta kuin rock-versio.

Fagerholm on itse aloittanut soittamisen jo nuorena. Hän sai ensimmäisen kitaransa 9-vuotiaana ja on aina soittanut rockia. Musiikkiopistossa tosin soitettiin 70-luvulla klassista ja 1980-luvulla mukaan tuli pop ja jazz.

Fagerholm kokee, että aika oli nyt kypsä musiikkikoulun rokimmalle versiolle. Rockista on tullut myös salonkikelpoisempaa.

Opitaan soittamaan kitaraa, mutta ohjelmisto on rock.

– Jos kysyy 70- ja 80-, jopa 90-luvulla syntyneiltä vanhemmilta, mitä he kuuntelevat, vastaus on heviä. Se on vielä raskaampaa kuin rock! Fagerholm sanoo.

– Kun minä aloitin 80-luvulla, vanhemmat sanoivat Elvis ja Beatles.

Fagerholmilla on kitaraoppilaita kymmenen ja 80 ikävuoden väliltä. Sitä nuorempia ei kitarakoulussa kuitenkaan juuri näkynyt.

Rockeskarissa oppilaat soittavat ryhmässä. Soittimena on kitara ja etenkin sen sähköinen versio.

Fagerholmin mukaan opetus ei kuitenkaan eroa tavallisesta musiikinopetuksesta muuten kuin kappalevalinnoillaan.

– Lähdetään yksinkertaisesta. Opitaan soittamaan kitaraa, mutta ohjelmisto on rock. Päästään aika äkkiä soittamaan helppoja rockbiisejä ja tulevaisuudessa vaikka mitä.

Ajatuksena on, että myöhemmin mukaan voi tuoda esimerkiksi bassoa, rumpua ja kosketinsoittimia. Kenties jonain päivänä voidaan nähdä rockeskaribändi.

– Jos soitat rockia kitaralla, tähtäät bändiin, Fagerholm toteaa.

Fagerholm on itse soittanut useita musiikkityylejä. Taustalla on kuitenkin aina ollut halu soittaa rockia. Nyt hän saa myös opettaa sitä.

– Tällaista ei Suomessa ennestään ole.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut