Ensi viikolla eduskunnassa aloittava Jari Kinnunen ottaa heti kantaa poliisitoimintaan – "On uskomatonta, että..."

Nokialaispoliisi Jari Kinnunen (kok.) aloittaa työnsä kansanedustajana ensi viikon maanantaina. Kinnunen tulee eduskuntaan pormestariksi palanneen Anna-Kaisa Ikosen tilalle. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen pormestarina aloittaneen Anna-Kaisa Ikosen (kok.) tilalle eduskuntaan ensi viikolla tuleva nokialaispoliisi Jari Kinnunen ottaa heti kantaa poliisin toimintaan ja siihen liittyvään taloudelliseen resurssiin.

Kinnunen on mukana kannanotossa, jossa on myös kolme muuta allekirjoittajaa: Kari Tolvanen, Marko Kilpi ja Kalle Jokinen.

Nelikko vaatii pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta perumaan talousarvioesitykseen sisältyvät leikkaukset poliisin määrärahoista. Poliisiedustajien mukaan esityksen toteutuminen merkitsisi katastrofia poliisin toiminnalle.

– Hallitus on tällä kaudella lisännyt erilaisia pysyviä menoja yhteensä 1,4 miljardilla eli 1 400 miljoonalla eurolla. Kuitenkaan suomalaisten turvallisuuden eteen päivittäin tärkeää työtä tekevälle poliisille ei näytä löytyvän edes 40 miljoonaa. On uskomatonta, että miljardien viuhuessa ja kehysten paukkuessa hallitus ei kykene priorisoimaan kuntoon perusasioita, kuten poliisin resursseja, Jari Kinnunen sanoo.

Suomessa on tällä hetkellä vajaat 7 450 poliisia. Sisäministeriön mukaan poliisi on tilanteessa, jossa vuoden 2022 budjettikehyksen mukainen määräraha ei enää riitä toiminnan nykytason ylläpitämiseen. Kokoomusedustajien mukaan taustalla määrärahavajeen vahvassa heijastumisessa poliisien määrän alenemiseen on henkilöstömenojen suuri osuus poliisin menoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut