Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttämö hakee toimitilaa Tampereen ydinkeskustasta – "Uusi estradi taiteen vapaalle kentälle"

Täysin uudenlainen eri taiteen ja kulttuurin osa-alueita yhdistävä Näyttämö etsii toimitilaa Tampereen ydinkeskustasta.

Näyttämö-hankkeen taustalla olevat muun muassa Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun johtoryhmässä toiminut teatteriohjaaja Marika Vapaavuori ja yrittäjä Samu Saarikoski tiedottivat hankkeesta torstaina. Saarikosken SAWU-säätiö on mukana hankkeessa. Säätiö tukee ja edistää tiedettä, taidetta, kulttuuria, urheilua ja hyvinvointia sekä pyrkii vähentämään eriarvoistumista ja syrjäytymistä.

Kaksikon mukaan tarkoituksena on luoda uusi estradi taiteen vapaalle kentälle, jossa alalla työskentelevien työmahdollisuudet ovat heikentyneet. Toisaalta ihmisten kulttuurinnälkä ja halu kokea uutta, henkilökohtaista ja lähelle kurottavaa on lisääntynyt.

– Tilaa etsitään nyt ydinkeskustasta. Jostakin keskustan vanhasta teollisuuskiinteistöstä ehkäpä löytyy paikka, jossa havisee tamperelainen teollisuushistoria ja teatterikaupungin identiteetti.

Idea syntyi halusta tarjota estradi, jossa kiinnostavasti ja ketterästi tuotettu taide tarjoillaan yleisölle mieleenpainuvina elämyksinä.

– Näyttämö haluaa olla mukana kaupungin sykkeessä ja uusimmissa ilmiöissä ja sen kulloisetkin teemat voivat elämyksellisesti tukea ajankohtaisia ilmiöitä. Jatkuvasti keskiössä on yleisö; eri ikäinen, monimuotoinen, saavutettava, kansainvälinen, yhdenvertainen nämä ovat kaikki adjektiiveja, joilla kuvailla sekä Näyttämön kulttuuritarjontaa, että yleisöä, todetaan tiedotteessa.