Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koronavirustartunnat vähentyneet – leviää edelleen erityisesti nuorten ja rokottamattomien aikuisten parissa

Korona leviää edelleen erityisesti nuorten ja aikuisten rokottamattomien henkilöiden piirissä, vaikka uusien tapausten määrä on Suomessa edelleen vähentynyt. Viime viikolla raportoitu suotuisa kehitys on kuitenkin hidastunut.

Viikolla 34 uusia tapauksia todettiin yhteensä 4 064, mikä on noin 300 vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (16.–29.8.) uusia tartuntoja ilmaantui 152 sataatuhatta asukasta kohden. Se on 18 prosenttia vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Epidemia on tällä hetkellä voimakkain rokottamattomien työikäisten parissa, mutta heilläkin tapausmäärät ovat kääntyneet laskuun. Vaikka lapsilla on kesän epidemia-aallon myötä ollut enenevästi tapauksia, rokottamattomien työikäisten aikuisten koronavirustapausten ilmaantuvuus on silti korkeampi kuin alle 10-vuotiaiden lasten.

Viime viikolla tehtiin ennätysmäärä testejä, yli 172 000 kappaletta. Positiivisten osuus testatuista näytteistä on yhä pienentynyt. Se oli nyt 2,4 prosenttia.

Todetuista tartunnoista viisi prosenttia oli peräisin ulkomailta.

Viikolla 34 karanteeniin asetettiin 11 123 henkilöä, noin viidennes vähemmän kuin edeltävällä viikolla.

Tartunnanjäljitys on osalla alueista pahoin ruuhkautunut. Sen vuoksi eristysten ja karanteenien asettamisessa on viiveitä.

Suuri tapausmäärä kuormittaa huomattavasti perusterveydenhuoltoa. Tämä heijastuu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyteen ja sitä kautta myös erikoissairaanhoidon potilaiden jatkohoidon järjestämiseen.

Erikoissairaanhoidon tarve on viime viikkoina pysynyt kohtuullisen matalana. Koronapotilaita oli keskiviikkona sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan sairaalahoidossa yhteensä 97. Heistä perusterveydenhuollon oli osastoilla 26, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 21 potilasta.

Koko epidemian aikana tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu eiliseen mennessä yhteensä 1 030.

Ainakin yhden rokotteen on koko maassa saanut noin 72 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen on saanut 50 prosenttia.

12–15-vuotiaiden ikäryhmässä jo noin 57 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Kaikissa yli 40-vuotiaiden ikäryhmissä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 80 prosenttia, mutta nuorten aikuisten rokotustahti on hidastunut. Kaikkiaan 16–29-vuotiaista 71 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.