Älyroskiksista tunnettu ylöjärveläisyritys on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä 2021 – liikevaihtoaan kasvattanut yritys laajentaa ensi keväänä

Ympäristökalusteita valmistava ylöjärveläinen Lehtovuori Oy on Pirkanmaan Vuoden yrittäjä 2021. Palkinto luovutettiin yritykselle 2. syyskuuta.

Toimitusjohtaja Eero Ojanen toteaa, että palkinto on suuri kunnia – ja kuuluu yrityksen koko henkilöstölle.

– Palkinto on meille ehdottomasti iso asia. Palkinnon arvoa kohottaa myös se, että huomionosoituksen ovat meille myöntäneet kollegat eli toiset yrittäjät. Isoin kiitos kuuluu kuitenkin meidän mahtavalle, yhteen hiileen puhaltavalle henkilökunnallemme sekä tietysti asiakkaille. Ilman heitä ei olisi koko yritystä, Ojanen sanoo tiedotteessa.

Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinnon myöntää vuosittain Pirkanmaan Yrittäjien hallitus. Palkintoperusteiden lista on pitkä, mutta erityisesti esiin nousevat yrityksen innovaatiokyky, voimakas pyrkimys kasvuun sekä kestävä liiketoiminta.

– Lehtovuori Oy:ssä katsotaan tiukasti tulevaisuuteen ja etsitään keinoja niin kasvattaa liiketoimintaa investoinnein kuin hyödyntää modernia teknologiaa varsin perinteisellä toimialalla. Ympäristötavoitteet näkyvät niin tuotesuunnittelussa kuin yrityksen tuotannossa, mikä osoittaa, että kestävän kehityksen periaatteet on yrityksessä nähty kilpailutekijänä, Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen sanoo tiedotteessa.

Lehtovuori Oy:n juuret ovat vuonna 1945 perustetussa itäsuomalaisessa metalliverstaassa. Myöhemmin yritys toimi pitkään Lahdessa. Samaan aikaan Ylöjärvellä toimi puolestaan Arvemet-niminen yritys, jonka Ojasten perhe osti vuonna 2002. Lehtovuori Oy:n toiminnot siirtyivät Ojasten omistukseen vuonna 2013, ja vuodesta 2016 koko yrityksen toiminta on keskittynyt Ylöjärvelle Lehtovuori-nimen alle.

Lehtovuori Oy:n talous on vakaalla pohjalla, eikä koronakaan sitä kurittanut. Päinvastoin – vuoden 2020 liikevaihto nousi peräti 15,2 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna. Kasvua on viime vuosina hidastanut äärimmilleen venytetty tuotantokapasiteetti. Yritys hakeekin nyt apua uusista investoinneista.

– Ensi keväänä valmistuva tuotantotilojen laajennus ja merkittävät laiteinvestoinnit ovat avainasemassa kasvutavoitteidemme saavuttamisessa. Edellisen tilikauden liikevaihto 8,3 miljoonaa euroa on tarkoitus kolminkertaistaa vuoteen 2025 mennessä. Kova, mutta realistinen tavoite, Ojanen sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut