Elämän biisiä etsimässä – "Ohjelman sävy on myönteinen, mutta ei ylimakea"

Televisio: Hevimies Jarkko Ahola on yhä mukana Ylen suosikkiohjelmassa. Sen uusi kausi alkaa lauantaina.

Ylen suosittu musiikkiohjelma Elämäni Biisi palaa lauantai-iltojen ratoksi 4. syyskuuta lähtien. Sarjan suorat lähetykset kuvataan Tampereen Mediapoliksesta. Niitä tulee tänä syksynä kaikkiaan yhdeksän, joiden lisäksi luvassa on kolme erikoisteemoitettua ohjelmaa.

Elämäni Biisi voitti musiikkiviihdeohjelmien Kultaisen Venlan 2020. Viime vuoden lokakuussa tullut Vexi Salmi -erikoisjakso on uusinnat mukaan lukien katsottu yli miljoona kertaa.

Mihin supersuosio mahtaa perustua?

– Vieraat ovat avoimia, juontaja on hauska ja luonteva ja ohjelman sävy on myönteinen, mutta ei ylimakea. Bändi on iso ja todella ammattitaitoinen. Olen etuoikeutettu, kun pääsen esiintymään sellaisen yhtyeen kanssa, yksi ohjelman tähtisolisteista, tamperelainen Jarkko Ahola määrittelee.

Elämäni Biisissä viisi julkkisvierasta yrittää arvata, mikä artistien esittämistä kappaleista on kenenkin valitsema elämän biisi.

Aholan mukaan solistitkin yrittävät lavan takana arvailla samaa. Huonosti veikkaukset kuulemma yleensä menevät.

– Jos ihminen on ollut paljon esillä julkisuudessa ja hänestä on sen myötä muodostunut jokin mielikuva, tulee biisivalinta ja sen tarina kuitenkin usein ihan puskista. Esimerkiksi Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen tarina Ruotsista, juhannuksesta ja dokailusta oli muuta kuin hänestä olisi tullut ensimmäiseksi mieleen, Jarkko Ahola naurahtaa.

Hän kertoo, että sarjan ensimmäisellä kaudella, jolloin ohjelma ei vielä tullut livenä, kuvaamistahti oli kova ja biisit piti opetella jäätävän nopeasti.

Rankemman rockin tulkitsijana tunnetuksi tullut Ahola ei omien sanojen mukaan ollut silloin omimmillaan Martti Vainaa & Sallitut aineet -yhtyeen kappaleen Pelimies kanssa, mutta opetteli sen kuitenkin hyvin ja sai kehuja vuolaasti.

Jarkko Aholan kalenteriin on merkitty Elämäni Biisin lisäksi lokakuun lopussa käynnistyvä konserttisalikiertue.

– Miten sen käy, on paljon kiinni koronatilanteesta, ja esitän itselleni joka päivä myös kysymyksen, että mitä seuraavaksi? Tulevasta ei voi tehdä mitään päätöksiä. ei voi tehdä mitä päätöksiä. Uusi levykin on jo pitkälti valmis, mutta teimme päätöksen julkaista se vasta ensi vuonna, Ahola kertoo.

Elämäni Biisi

Ylellä vuonna 2019 alkanut musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä artistia esittää ohjelman vieraiden lempikappaleita. Kappaleiden kuulemisen jälkeen muut vieraat arvailevat, kenen vieraista elämän biisi on kyseessä.

Vuonna 2019 ohjelmasta esitettiin 10 nauhoitettua jaksoa, viime vuonna ohjelma esitettiin suorana. Samalla ohjelma-aika piteni 75 minuuttiin.

Ohjelman vakioartisteina toimivat Diandra, Irina, Pepe Willberg, Kasmir, Jarkko Ahola sekä täksi kaudeksi mukaan liittyvä Arja Saijonmaa.

Ohjelmaa juontaa Katja Ståhl ja ohjelmakonsepti on käsikirjoittaja Petja Peltomaan käsialaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut