Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nekalan moduulikirjasto täyttää vuoden – Merkkipäivää juhlistetaan ulkoilmatapahtumalla

Nekalan kirjaston avaamisesta tulee ensi viikon tiistaina kuluneeksi vuosi. Merkkipäivää juhlistetaan kirjaston ja Viinikan-Nekalan Omakotiyhdistyksen yhdessä järjestämässä ulkoilmatapahtumassa.

Nekalaan avattiin vuosi sitten muunneltavista moduuleista rakennettu kirjasto. Tiloiltaan kompakti kirjasto on vuoden mittaan osoittautunut toimivaksi. Nekalan kirjasto toimii omatoimikirjastoperiaatteella, eli kirjaston ovet avautuvat kirjastokortilla ja kirjastossa asioidaan omatoimisesti.

– Pandemian vuoksi kirjaston avajaiset jäivät viettämättä, joten otamme nyt vahingon takaisin järjestämällä 1-vuotissynttärit turvallisesti ulkoilmatapahtumana. Juhlat toteutetaan yhteistyössä aktiivisen Viinikan-Nekalan Omakotiyhdistyksen kanssa, kertoo aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander Tampereen kaupunginkirjastosta tiedotteessa.

Monia on kiinnostanut, mistä idea konttikirjastoon lähti ja kuinka moduuleista rakennetuista kirjastosta saatiin niin viihtyisä ja pientä kokoaan tilavamman oloinen. 1-vuotisjuhlissa kirjaston ja sen yksityiskohtien, kuten veikeiden traktoripöytien, syntytarinaa kuullaan konttikirjaston "äidin", emerita kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindbergin kertomana.

Juhlien kirjallisuusohjelmasta ja musiikista vastaa ammattilaisten joukko, josta suurin osa on entisiä tai nykyisiä viinikka-nekalalaisia. Kirjallisuudesta, lukemisesta ja kulttuurista keskustelevat toimittaja Anne Flinkkilän johdolla kirjailija Anneli Kanto, kirjailija ja toimittaja Kristiina Harjula ja lastenkirjallisuuden asiantuntija Päivi Heikkilä-Halttunen.

Tapahtuman avaa apulaispormestari Johanna Loukaskorpi, ja ilta huipentuu Maco Oey Duon livemusiikkiin. Juhlan juontaa kirjastonhoitaja Essi Korpi.