Miltä näyttää juuri sinun työpäiväsi kuvassa? – Siitä on nyt kiinnostunut Työväenmuseo Werstas

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen Työväenmuseo Werstas kerää kokoelmiinsa valokuvia nykypäivän työelämästä. Tavoitteena on tallentaa monipuolinen otos suomalaisilta työpaikoilta tulevaisuuden sukupolvia varten. Tee työstäsi historiaa, kannustetaan 16. syyskuuta saakka myös Werstaan yhteisögalleria Komuutissa.

Komuutti-näyttelytilassa nykypäivän työelämän tallennuksesta ja sen merkityksestä kerrotaan työelämän muutoksia ja jatkuvuuksia havainnollistavilla kuvasarjoilla. Nähtävillä on kuvia esimerkiksi tehtaan portilta 1900-luvun alusta, 1980-luvulta ja tältä vuodelta sekä kuvasarja kaupan alan työympäristön muutoksesta.

Kuvakokoelma mahdollistaa työelämän muutosten ja ilmiöiden tutkimisen. Nykypäivän ilmiöiden tallentaminen tässä hetkessä on tärkeää, sillä digitaaliset kuvat eivät säily samalla tavalla kuin paperiset kuvat kaappien ja laatikoiden kätköissä. Vaikka työtä kuvataan tänä päivänä enemmän kuin koskaan, vain harva kuvista päätyy museoon ja säilyy tulevaisuuteen.

Museo kannustaa kaikkia työntekijöitä tekemään työstään historiaa. Kuinka taittuu työmatka Porissa, millaisella porukalla töitä paiskitaan Lieksassa, miltä näyttää kahvitauko Kemijärvellä syksyllä 2021? Osallistua voi kuka vain jakamalla omaan työhönsä liittyvän kuvan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #duunikuva tai vaihtoehtoisesti lähettämällä sähköpostilla osoitteeseen lahjoitukset@tyovaenmuseo.fi

Hankkeen yhteistyökumppanina on SAK.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut