Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokialla voi torstaista alkaen saada tehosterokotuksen aikaistetusti – "Ensimmäisten rokotusten kysyntä on merkittävästi vähentynyt"

Tehosterokotuksen voi tästedes saada Nokialla jo kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Asiasta on linjannut Nokian kaupungin rokotustyöryhmä yhdessä lääketieteellisen johdon kanssa.

Tehosterokotteen voi saada aikaistetusti varaamalla ajan etukäteen sähköisesti tai ilman ajanvarausta walk in -rokotuslinjalta. Walk in -linjalla rokotusta voi joutua jonottamaan.

– Ensimmäisten rokotusten kysyntä on Nokialla merkittävästi vähentynyt. Siksi olemme linjanneet, että tehosterokotusta voi aikaistaa, jotta saamme rokotuskapasiteettimme jatkossakin tehokkaasti hyödynnettyä, Nokian kaupungin vs. hoitotyön johtaja Heidi Leppänen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tehosterokotuksen voi saada aikaistetusti varaamalla ajan etukäteen sähköisen ajanvarauksen kautta tai ilman ajanvarausta ennalta ilmoitettavina walk in -rokotuspäivinä. Rajallisen rokotuskapasiteetin vuoksi walk in -linjalla voi joutua jonottamaan rokotusta.

Jos tehosterokotukseen haluaa etukäteen varata uuden ajan sähköisen ajanvarauksen kautta, alkuperäinen tehosterokotusaika on ensin peruttava osoitteessa nokia.terveytesi.fi. Uuden ajan voi varata vasta lähempänä sitä ajankohtaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Uusia aikoja avataan rokotteiden saatavuuden mukaan viikoksi tai kahdeksi kerrallaan, ja siksi uutta aikaa ei saa heti varattua. Aikaa varatessa on itse huolehdittava, että vähintään kahdeksan viikon annosväli tulee täyteen.

Rokotuksen yhteydessä tarkistetaan, että ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Ensimmäisen kerran walk in -rokotuslinja on auki torstaina ja sen jälkeen heti perjantaina. Tämän jälkeen linja on auki 11.9., 12.9., 17.9., 18.9. ja 19.9. kello 9–15 välisenä aikana. Ensimmäisen rokotteen ja nyt siis myös aikaistetun tehosterokotteen voivat saada ilman ajanvarausta kaikki 12 vuotta täyttäneet nokialaiset.

Tällä hetkellä erityisesti nuoria kannustetaan ottamaan rokote, sillä rokotekattavuus on vielä matalampi nuoremmissa ikäryhmissä.

– Koronarokotuksen ottaminen on maksutonta ja vapaaehtoista, mutta rokotukseen pitää itse hakeutua joko varaamalla aika etukäteen tai tulemalla walk in -rokotuslinjalle. Koronarokotukseen ei siis saa erillistä kutsua, Heidi Leppänen muistuttaa tiedotteessa.