Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä neuvoksi, jos korona laittaa jääkiekon MM-kilpailut ensi keväänä kyykkyyn? – "Toivotaan, että siihen mennessä on jokin koronapassi..."

Jääkiekkoliiton tiistaiaamuisessa tiedotustilaisuudessa MM-kisojen 2022 pääsihteeriltä Heikki Hietaselta kysyttiin muun muassa sitä, miten liitto on varautunut jos korona laittaa vielä keväälläkin maailmankirjat sekaisin ja muuttaa tai peruuttaa isojakin tapahtumia kokonaisuudessaan.

Hietasen mukaan esimerkiksi koronapassin käyttöönotto auttaisi järjestäjien tilannetta. Vastauksesta on pääteltävissä, että mikäli muu ei auta, ottelut joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille.

– Toivotaan että siihen mennessä on jokin koronapassi tai muu ratkaisu, jolla väkeä voidaan ottaa sisään. Tapahtuma on tarkoitus totta kai järjestää nimenomaan yleisölle, Hietanen kertoi.

Järjestäjien odotus on, että MM-kisat keräävät Tampereelle ja Helsinkiin muutaman viikon aikana noin puoli miljoonaa kisavierasta. Siis siinä tilanteessa, mikäli koronapandemia on jo ensi keväänä voitettu kanta.

– Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on meihin kovat odotukset. Heillä on se lähtöajatus, että kun Suomessa järjestetään arvoturnaus, järjestelyt hoituvat viimeisen päälle, Hietanen sanoo.