Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuuluu Tampereen Armonkalliolla jo melkein kalustoon – "Hallitukseen emme lähde millä tahansa ehdoilla"

Nainen lapsuusmaisemissaan. Perussuomalaisten puheenjohtajalla Riikka Purralla on paljon muistoja Tampereen Armonkalliolta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, 44, saa istuskella Armonkallion leikkipuistossa kaikessa rauhassa. Vajaan tunnin aikana vain yksi ohiajava pyöräilijä seuraa tilannetta tarkkaavaisena, ajaa ensin ohi mutta palaa sitten takaisin tarkistamaan, että onko hän varmasti nähnyt oikein.

Havainnon tehtyään nuori nainen kääntyy taas ympäri ja ajaa kohti Tampereen keskustaa.

Jos puolue onnistuu tavoitteessaan, Purra tullaan tunnistamaan laajemminkin viimeistään eduskuntavaalien 2023 jälkeen. Perussuomalaiset on pitkään haaveillut suurimman puolueen asemasta ja mikäli kaikki menee kuten puolue haluaa, se tavoite on näpeissä viimeistään huhtikuussa 2023.

– Kyllä se tavoite on. Hallitukseen emme kuitenkaan lähde millä tahansa ehdoilla, puoluejohtaja sanoo ja viittaa muun muassa tiukkaan maahanmuuttonäkemykseen.

On ajateltu, että Purra on puheenjohtajana puolueessaan värikkäässä puheenjohtajaseurassa. Ensimmäisen varapuheenjohtajan Leena Meren kavereina ovat toinen varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas, kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja puoluesihteeri Arto Luukkanen. Volyymia riittää, kun miehille tulee asiaa.

Ensimmäisenä tulevat mieleen Peltokankaan kovaääniset sosiaalisen median videot, jossa hän ruotii ajankohtaisia poliittisia kysymyksiä. Ne ovat Purrallekin tuttuja.

– Voi tietysti ajatella, että olen ääneltäni heikkoresonanssisempi Mauriin verrattuna. Yhteistyö sujuu kyllä oikein hyvin. Juuri pari päivää sitten oli tilaisuus, jossa istuimme Maurin kanssa monta tuntia saman pöydän äärellä, Purra naurahtaa.

Millaisia muistoja Riikka Purralla on Tampereelta ja Tampereesta? Niistä voit lukea tarkemmin keskiviikon printti-Tamperelaisesta.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut