Fintraffic yhteistyöhön Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa – "Turvallinen ja luotettava joukkoliikenne kuuluu jokaisen arkeen"

Fintraffic aloittaa yhteistyön Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa. Yhteistyötä tehdään Tampereen linja-autoliikenteen Nysse-valvomon ja raitioliikenteen valvomo ROK:n kanssa. Fintraffic Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka toimii liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että yhteistyön tavoitteena on jakaa tietoa liikenteen häiriötilanteista sekä pitää yllä yhteistä reaaliaikaista tilannekuvaa, jotta liikenne teillä ja kiskoilla sujuisi mahdollisimman turvallisesti ja sujuvasti.

– Turvallinen ja luotettava joukkoliikenne kuuluu jokaisen arkeen. Yhteistyön myötä tavoitellaan entistä reaaliaikaisempaa liikenteen tilannekuvaa yli liikennemuotorajojen. Tämä mahdollistaa jatkossa esimerkiksi sen, että bussi- ja ratikkaliikenteen mahdollisista häiriöistä saadaan kauttamme nopeasti välitettyä tietoa eteenpäin. Vastaavasti tieto tieliikenteen eri häiriöistä välittyy kauttamme jatkossa suoraan bussi- ja ratikkaliikenteelle, jotka voivat ennakoida toimintaansa sen mukaisesti, kertoo liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki Fintrafficista tiedotteessa.

– Sujuva ja turvallinen liikenne on yhteispeliä. Esimerkiksi nyt elokuussa käyttöönotettu uusi Tampereen Nysse-linjasto perustuu tiheästi liikennöitäviin runkolinjoihin ja vaihtoihin, jossa paras joukkoliikennepalvelu syntyy juuri bussin ja ratikan yhdistelmällä. Reaaliaikaisen liikennetiedon käyttö on tässä avainasemassa. Tähän työhön kytkeytyy saumattomasti myös yhteisen tilannekuvan varmistaminen, jossa tieto kulkee liikennemuodosta toiseen. Yhteydenpito toimijoiden välillä on tärkeässä roolissa ja se pyritään nyt tekemään mahdollisimman helpoksi, jatkaa Tampereen kaupungilta suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen.

Fintrafficin tuottama data on avoimesti saatavilla Digitraffic-palvelun rajapintojen kautta sekä kuluttajille suunnatussa Liikennetilanne-palvelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut