Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hatanpään kartanopuisto ja arboretum saivat kansainvälisen palkinnon – Pistokokeen tehnyt tuomaristo kiitteli ilmastonmuutosta ennakoivia toimia ja uutta sähköruohonleikkuria

Tampereen Hatanpään Kartanopuisto ja arboretum on palkittu laadukkaasti ylläpidettynä viheralueena kansainvälisellä Green Flag -tunnuksella, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Puistolle myönnettiin tunnus jo neljättä kertaa peräkkäisinä vuosina.

Puistoa hallinnoi Tampereen kaupunki ja kunnossapidosta vastaa Tampereen Infra Oy. Suomessa palkittiin tänä vuonna Green Flag - tunnuksella kaikkiaan 10 viheraluetta.

Hatanpään kartanopuisto ja Arboretum saivat tuomareilta tunnustusta erityisesti viihtyisyydestä ja käytettävyydestä, kulttuuriperinnön vaalimisesta, kunnossapidon hyvästä tasosta ja käyttäjäpalautteen positiivisuudesta.

Tuomaristo teki pistokokeen puistossa elokuussa ja haastatteli viheralueista vastaavia, puiston kunnossapitäjiä sekä kävijöitä. Green Flag Award arvioi viheralueiden hoitoa, käyttäjien osallistumismahdollisuuksia, kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja sekä ilmastonmuutosta ennakoivia toimenpiteitä puistoalueella 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla.

Lisäksi alueen monipuolinen kasvillisuus, lahopuiden lisääminen ja vieraslajien poisto saivat erityskiitosta.

Erityishuomion saivat myös Hatanpään puistoalueen kunnossapidossa käytetyt sähkötoimiset koneet. Uutena sähkökäyttöisenä koneena otettiin elokuussa käyttöön sauvaohjattava ruohonleikkuri, joka on ensimmäinen julkisilla viheralueilla.

Alueen vanhat rakennukset olivat tuomaristosta huolellisesti hoidetun näköisiä ja Kartanopuistossa on vanhaa alkuperäistä puustoa, jota on vaalittu hyvin.

Puistoja palkitsee ja tunnuksen myöntää Green Flag Award -hanke, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Tunnusta hallinnoi englantilainen Keep Britain Tidy -organisaatio. Suomessa Green Flag Award -tunnusta hallinnoi ja kehittää Viherympäristöliitto ry.

Vuonna 2021 tunnuksen voittaneita puistoja oli kymmenen. Uusina puistoina tunnuksen saivat Mikkelin Naisvuori ja Espoossa sijaitseva Marketanpuisto. Tampereen Hatanpään Kartanonpuisto ja arboretum, Lepaan kampuspuisto, Lahden Pikku-Vesijärven puisto sekä Kotkan viisi puistoa – Vesipuisto, Katariinan Meripuisto, Jokipuisto, Sibeliuksenpuisto ja Fuksinpuisto – uusivat tunnuksensa.