Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksi Tampere muuttaa merkittävästi hinnoitteluaan – muutoksen pohjalla on liikenne- ja viestintäviraston määräys

Taksi Tampere muuttaa hinnoitteluaan. Taksikyydin hinta muodostuu jatkossa pelkästään ajetusta matkasta ja siihen käytetystä ajasta arkisin.

Aiemmin hinnoittelu on perustunut aloitusmaksuun, matkaan ja mahdollisiin odotus- ja hidasajomaksuihin.

Hinnoitteluperusteen muutos on merkittävä ja sen toivotaan selkeyttävän taksikyytien hinnoittelua. Suurin osa Pirkanmaan takseista kuuluu Taksi Tampereen välitykseen.

Muutoksen taustalla on liikenne- ja viestintäviraston antamat uudet määräykset taksimatkan hintatietojen ja esimerkkimatkan hinnan ilmoittamisesta ja niiden esilläpidosta.

Liikenne- ja viestintäviraston määräys koskee taksiasemalta alkavia sekä muutoin ennalta tilaamatta tai varaamatta alkavia matkoja. Määräys ei koske matkoja, jotka tilataan puhelimitse tai sovelluksella välitys- tai yhdistämispalvelun kautta tai muuten ennalta. Määräys astuu voimaan 1. syyskuuta.

Mikäli taksi ajaa Taksi Tampere -brändin alla, kaikissa tavallisen taksin matkoissa taksit noudattavat Taksi Tampereen enimmäishinnoittelua riippumatta siitä, onko taksi otettu tolpalta, pysäytetty kadulta tai tilattu Taksi Tampereen välityskeskuksen kautta.

Muutoksen myötä esimerkiksi Taksi Tampereen 5,30 euron perusmaksu arkisin kello 7-18 poistetaan kokonaan. Muina aikoina perusmaksu on 1. syyskuuta alkaen 8,50 euroa. Ennakkotilausmaksu palautetaan muutoksessa takaisin käyttöön.