Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Estejuoksija Topi Raitanen lensi Pariisista Suomeen pika-aikataululla ja ajoi Helsingistä Tampereelle ollakseen mestari vain muutaman minuutin – IL: "Naurettava tilanne"

Urheilussa voi tapahtua kaikenlaista. Siitä sai yhden esimerkin estejuoksija Topi Raitanen, joka kiirehti Pariisin Timanttiliigan osakilpailusta Suomeen ja Ratinan stadionille Kalevan kisoihin vain tullakseen hylätyksi 3 000 metrin esteiden mestarina.

Sunnuntai-illan viimeinen juoksulaji oli kiireisellä aikataululla Tampereelle saapuneen Raitasen ja nuoren Eemil Helanderin kaksintaistelu, kunnes Raitanen ratkaisi juoksun edukseen kahdella viimeisellä kierroksella. Voitto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä tuomarineuvosto katsoi Raitasen juosseen vesiesteen jälkeen radan sisäpuolelle ja tästä aiheutui miehen hylkäys, joka ei muuttunut edes Helsingin Kisa-Veikkojen protestin jälkeen.

– Kompuroin vesihaudassa ja otin askeleita sisäpuolelle, että pysyin pystyssä. Nyt tulkittiin sääntöjä niin, että ei saa ottaa. Se oli naurettava tilanne, Raitanen kommentoi Iltalehdelle.

Sinällään juoksijaa ei harmittanut se, että kova vaivannäkö päättyi Tampereella pettymykseen. Kokenut urheilija tietää, että kilpailuissa voi sattua aivan mitä vain.

– Juokseminen tuntui pahemmalta kuin lauantaina. Se kisa oli raskas. Nukuin huonosti, mutta pelin henkeen kuuluu, että pitää uskaltaa kilpailla.