Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle suunnitellaan yli 30 kilometriä pitkää uutta retkeilyreittiä – Yhdistää kolme suosittua ulkoilualuetta

Tampere on saamassa uuden yli 30 kilometriä pitkä retkeilyreitin.

Tampereen ja Oriveden alueille suunnitellun uuden ulkoilureitin suunnitelma väleille Kintulammi– Pukala–Orivesi on nähtävillä 9.syyskuuta saakka.

Retkeilyalueiden kysyntä on kasvanut viime vuosina ja Kintulammi–Pukala–Vähä Teerijärvi-reitti vastaa esiin tulleeseen pidemmän reitin tarpeeseen. Reitin pituus 32,8 kilometriä jakautuu puoliksi kaupunkien alueelle.

Reittiä voi käyttää yön yli retkeilyyn, mutta se mahdollistaa myös paikallisten asukkaiden ja kaupunkilaisten lyhyemmät luontoretket. Pääkäyttäjiksi on ajateltu kävelijät, mutta myös maastopyöräily on mahdollista. Reittiä käytetään pääasiassa kuivan maan aikaan. Käyttäjämääräksi arvioidaan 3500 henkilöä vuosittain.

Suunnittelutyön on tehnyt Ekokumppanit Oy.

Reitti yhdistää Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueen, Pukalan virkistysmetsän ja Vähä-Teerijärven retkeilyreitin. Ulkoilureitti kulkee parkki- ja taukopaikkojen välillä pääosin metsässä. Linjauksen varrella on näyttäviä maisemia ja kiinnostavia luontokohteita. Maastonmuotojen vuoksi reitti ei ole esteetön.

Reitti on maastoon tehtävä polku, jonka rasitealue määritellään noin neljän metrin leveydelle. Reitin varrelle on suunniteltu kolme taukopaikkaa, joista kaksi Tampereen puolelle Koirajärven ja Hankajärven rantaan. Kolmas taukopaikka on Oriveden Rökäslammin rannassa. Taukopaikkojen ala on yhteensä noin 2000 neliömetriä.

Kustannuksiksi on arvioitu 180 000 euroa, mistä Tampereen osuus on kaksi kolmasosaa muun muassa asukasluvun pohjalta. Reitin rakentaminen on aikataulutettu vuosille 2022–23.