Tampereella käyttöön rokote-erikoisuuksia opiskelijoille – Pop up -rokotuspisteitä oppilaitoksiin, rokottaa myös muualta tulleita opiskelijoita, kirjoittaville toinen piikki jopa viiden viikon välillä...

Kuvituskuva Aake Roininen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereella opiskelevilla opiskelijoilla on kotikunnasta riippumatta mahdollisuus käydä koronarokotuksessa Ratinan rokotusyksikössä.

Ratinassa rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta.

Lisäksi suunnitteilla on pop up -rokotuspisteitä oppilaitoksiin muun muassa yliopistolle. Pop up -rokotuspisteistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Ratinassa rokotetaan arkisin maanantaista perjantaihin. Lisäksi syyskuun ensimmäisenä lauantaina 4. syyskuuta rokotuksia annetaan ajanvarauksella kello 8–16 ja ilman ajanvarausta 8–14.

Rokotusyksikön löytyvät osoitteesta tampere.fi/koronarokotukset .

Toisen rokotuksen eli tehosterokotuksen saa normaalisti aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Poikkeustapauksessa Tampereella tämän syksyn kirjoituksiin osallistuville abiturienteille sekä ulkomaille vaihtoon tai opiskelemaan lähteville opiskelijoille tehosterokotus voidaan kuitenkin antaa alle kahdeksan viikon rokotevälillä, jos he eivät muuten ehdi saamaan kahta rokotusta ennen kirjoitusten tai vaihdon alkua. Alle viiden viikon rokoteväliä ei kuitenkaan suositella.

Rokotuksen yhteydessä on todistettava osallistuvansa syksyn kirjoituksiin tai olevansa lähdössä vaihtoon. Kirjoitukseen osallistumisen voi todistaa näyttämällä puhelimella Wilmasta lomakkeen, jolla on ilmoittautunut kirjoituksiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut