Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen luultavasti tunnetuin karaokeravintolaketju avaa pian Tampereella – "Ihmiset ovat itse artisteja, jotka luovat musiikin ja tunnelman"

Karaokeravintola Pataässä avaa syksyllä Tampereen Pellavatehtaankadulla tilassa, jossa aiemmin toimi ravintola London.

Pataässä Tamperetta pyörittävän Formia-Futuren ravintolatoimen päällikkö Kreeta Kontio sanoo, että avauspäivää ei voi vielä määritellä, koska Pataässä haluaisi pitää ovensa auki kello 20-06 eikä se ole koronarajoitusten aikana mahdollista.

Pataässä lienee maan tunnetuin karaokebaaribrändi. Lähes 30 vuotta Helsingissä toimineen Pataässän nimi on tuttu niillekin, jotka eivät asu Pataässä-ravintoloiden kaupungeissa (Helsinki, Oulu, Lahti, Jyväskylä ja pian Tampere).

Suomen tunnetuimpien julkkisten illanvietot Helsingin Pataässässä päätyvät usein Seiska-lehden sivuille.

Pataässän eli "Patiksen" väki on itse kerännyt ravintolaa koskevia lehtileikkeitä, joita on Helsingin Pataässän seinät täynnä.

– Ne ovat meidän sisustusta. Vanhoja juttuja luetaan edelleen ahkerasti seiniltämme. Tampereen Pataässään tulee uusia leikkeitä, Kontio kertoo.

Hänen mukaan ajatus Pataässän tuomisesta Tampereellekin syntyi Jyväskylän Pataässän avajaisissa keväällä 2020 muutama viikko ennen kuin koronatilanne sulki ravintolat kokonaan.

– Tampereelle tuleminen oli kiinni oikean paikan löytämisestä. Halusimme tuoda Pataässän lähelle Hämeenkatua.

Mitä asiakas näkee ja kokee astuessaan sisään Tampereen Pataässään? Pataässä-ravintoloiden konsepti ainakin on rakennettu Kontion mukaan niin, että henki, sisustus ja meininki ovat joka kaupungin Pataässissä samanlaisia. Asiakas tietää heti, mihin ravintolaan hän on tullut.

– Asiakasskaala on laaja. Meillä käyvät kaikenlaiset ihmiset, mikä on ollut aina tavoitekin. Karaoke on Pataässän tärkein asia. Ihmiset ovat itse artisteja, jotka luovat musiikin ja tunnelman. Se määrittää toimintaamme.

– Patiksessa kohtaavat intohimoiset karaokeharrastajat ja silloin tällöin laulajat. Kenenkään ei tarvitse laulaa missään lavalla vaan mikrofoni viedään vaikka ihmisen omalle tuolille, Kreeta Kontio sanoo.