Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella – määräys turvaväleistä päättyy sunnuntaina

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tänään 27. elokuuta päättänyt jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksia sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueilla ajalle 30.8.–12.9.2021. Määräystä turvaväleistä ei jatketa.

Sairaanhoitopiiriltä saadun selvityksen mukaan tartuntamäärät sairaanhoitopiirin alueella ovat edelleen huomattavia, ja paikallisten viranomaisten käytössä olevien toimenpiteiden tueksi tarvitaan vielä ainakin lyhytaikaisesti aluehallintoviraston määräys.

Tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla tehtävää niin sanottua turvavälipäätöstä ei pidetä enää tarpeellisena jatkaa, ja sen voimassaolo alueella päättyy 29. elokuuta.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Edellä mainittuja osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain pykälän 58 c velvoitteita.