Kaupunkipyörillä alkoi nyt syysale – "Mukavia pyöräilykelejä on luvassa"

Tamperelainen ajoi kaupunkipyörän keväällä. Riina Haapala
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tänä kesänä epäonnisesti liikkeelle lähteneillä kaupunkipyörillä alkaa nyt syysale.

Loppukauden käyttöoikeus maksaa perjantaista alkaen 15 euroa.

– Pyörät ovat asemilla vielä kaksi kuukautta ja mukavia pyöräilykelejä on luvassa. Kaupunkipyörät tarjoavat oivan tavan liikkua vapaa-ajalla sekä työ- ja asiointimatkoilla, samalla kuntokin kohoaa. Lisäksi elokuun alussa laajentunut asemaverkosto mahdollistaa pyörien käytön entistä kattavammalla alueella esimerkiksi oppilaitosten välillä, markkinoi Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita tiedotteessa.

Käyttöoikeuteen kuuluu yhteensä noin 700 uutta kaupunkipyörää ja 70 asemaa. Kaupunkipyöräasemien verkosto ulottuu lännessä Pyynikille, idässä Kauppiin, Kissanmaalle ja Kalevaan, pohjoisessa Rauhaniemeen ja etelässä Hatanpäälle. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista sekä vapaana olevista pyöristä näkyy Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa.

Käyttöä varten ladataan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvitaan yhteystiedot ja maksukortin tiedot. Hinnanalennus näkyy sovelluksessa automaattisesti. Alennettu hinta on voimassa pyöräilykauden päättymiseen eli 31. lokakuuta asti. Vuorokauden ja viikon käyttöoikeuksien hinnat pysyvät ennallaan.

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmää on viime vuosina kilpailutettu useampaan kertaan. Tänä kesänä niiden liikkeellelähtö viivästyi pyörien myähästmisen takia. Myös ensimmäisen kesän vähäinen käyttö on herättänyt keskustelua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut