Pyöräilijöiden kärsivällisyys on ollut kovilla Rantatien katkeilevilla reiteillä – Näin Raitiotieallianssi lupaa helpotusta

Liikenne: Raitiotieallianssin lohkopäällikkö Olli Tuomisto toivoo Rantatiellä pyöräileviltä kärsivällisyyttä. Tie ylitetään ratikkatyön aikana useita kertoja.

Raitiotien rakentamistyö lännen suuntaan on kuumentanut tunteita viime viikkoina Santalahdessa, jossa niin Tampereen keskustan suuntaan kuin toisaalta Lielahden suuntaankin kulkevilla pyöräilijöillä on ollut epätietoisuutta siitä, mistä yleensä on mahdollisuus ohjata polkupyörä vilkaskulkuisen Rantatien yli.

Pari viikkoa sitten Tamperelaisen toimittaja seurasi, kun pyöräilijät kantoivat kulkuvälineitään puisen ylikulkusillan kautta puolelta toiselle.

– Rantatien liikennejärjestelyjen suunnittelu on ollut sikäli haasteellista, koska alueella on paljon rakennusprojekteja menossa. Siinä ei ole kuitenkaan mitään poikkeuksellista, ja asiat järjestyvät yhteistyöllä ja suunnittelulla. Jonkin verran tästä on tullut palautetta, mutta ei se eroa mitenkään normaalitilanteesta. Kun työt alkoivat, palautetta varmasti tuli vähän enemmän. Missään nimessä pyöräilijöitä ei ole unohdettu, vaan asiasta pyritään tiedottamaan heti ja mahdollisimman selkeästi, kun työvaihe muuttuu, sanoo Raitiotieallianssin lohkopäällikkö Olli Tuomisto.

Pyöräilijöitä tulee helpottamaan osaltaan syyskuussa valmistuva Haarlankujan ja Haarlankadun välinen, jalankulkijoille ja pyöräilijöille suunnattu väylä. Sitä ennen aluetta käyttäviltä toivotaan edelleen kärsivällisyyttä.

– Pyöräväylä tulee helpottamaan liikkumista merkittävästi. Tällä viikolla aloitetaan tukimuurityöt Haarlan mutkassa, Paasikivenkadun eteläpuolella. Tästä johtuen yksi bussipysäkki on poistettu käytöstä, ja samaten kulkuyhteys puuportaiden kautta Rantatielle on poistettu. Suojatie Paasikivenkadun yli Haarlan tehtaan kohdalla on käytössä, ja sinne ohjataan hieman ylempänä Paasikivenkadun eteläreunassa sijaitsevan jalankulku- ja pyöräväylän kautta, Tuomisto kertoo.

Rantatien itäpäässä puolestaan jalankulku ja pyöräily tullaan ohjaamaan edelleen osittain Rantatien jalankulku- ja pyöräilyväylää pitkin. Tästä matkasta noin puolet on ohjattu väliaikaiselle reitille, joka sijaitsee Paasikiventien varressa.

– Länsipäässä jalankulku- ja pyöräilyväylä kiertää Santalahden ylikulkusillan työmaan. Rantatiellä pyöräily on sellaista, että siinä joutuu puolta vaihtamaan useamman kerran. Se on kuitenkin välttämätön ratkaisu, jotta töitä pystyy tekemään. Suojateiden paikoista ei saada raitiotietyön aikana kiinteitä, vaan niitä joudutaan siirtämään. Kadun ylityspaikkoja tullaan kuitenkin järjestämään kaikissa työvaiheissa, Tuomisto lupaa.

– Suuria yllätyksiä kokonaisuudessa ei ole tullut, asiat ovat edenneet suunnitelmien mukaan. Pienempiä muutoksia on tehty, esimerkiksi lyhytaikaisia kiertoteitä, Tuomisto sanoo.

Tätä tapahtuu lähiviikkoina

Syyskuussa valmistuu Haarlankujan ja Haarlankadun välille jalankulkijoille ja pyöräilijöille suunnattu väylä.Se helpottaa liikkumista merkittävästi.

Lohkopäällikkö Olli Tuomisto sanoo, että ratikkatöiden aikana Rantatietä polkupyörällä kulkevien kannattaa varautua siihen, että puolta joutuu vaihtamaan useampaan otteeseen.

Rantatien itäisimmällä osuudella jatketaan tukimuuritöitä. Myöhemmin syksyllä alueelle tullaan asentamaan myös Rantatien ensimmäiset raitiotiekiskot.

Suojateiden paikkoja joudutaan Rantatien töiden aikana siirtämään työvaiheiden mukaan, mutta kadun ylityspaikkoja järjestetään kaikissa työvaiheissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut