Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona ei Kalevan kisoja kellistä – "Päiväkohtainen yleisömäärä asettunee johonkin 4 000 ja 5 000 katsojan välille"

Viikonvaihteessa Tampereella nähdään hyvä nippu suomalaisia olympiaurheilijoita. Käytännössä vain järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön moniottelija Maria Huntington sekä jalkavaivoista kärsivä aitajuoksija Annimari Korte puuttuvat joukosta, kun Kalevan Kisoissa ratkotaan SM-mitaleita.

Tampereen Pyrinnön Elisa Hakanen sanoo, että tulevaan suhtaudutaan rauhallisin mielin. Viime kesänä lopulta järjestetty Ruotsi-ottelu opetti järjestäjille huomattavasti kriisinhallinnasta.

– Emme ole katsoneet vielä mitään päiväkohtaista yleisömäärää, mutta arvioidaan mikä on järkevää. Päiväkohtainen yleisömäärä asettunee johonkin 4 000 ja 5 000 katsojan välille, Hakanen arvioi.

Ratinan stadionilla on onneksi tilaa ja turvavälit säilyvät.

– On hyvä, että kapasiteetti on niin iso kuin se on. Pystymme ottamaan tuhansia henkilöitä, mikä on hyvä, Hakanen sanoo.

Korona ei kellistä seuraa tälläkään kertaa.

– Viime kesän Ruotsi-ottelusta sai kokemusta siitä, miten iso tapahtuma järjestetään poikkeusoloissa ja minkälaisia asioita siinä pitää ottaa huomioon. Tampereen kaupungin tartuntatautilääkäri on yhteistyössä kanssamme, Hakanen kertoo.

Kilpailutapahtumat alkavat torstai-iltana varsinaisen stadionin ulkopuolelta.

– Torstai-iltana Laukontorilla järjestetään miesten ja naisten kävelyt. Se on jo sinänsä tosi hieno juttu että ne nähdään ihan kaupungin ytimessä.

Noin muuten Hakanen itse odottaa hyviä suorituksia niin täkäläisiltä kuin muiltakin paikkakunnilta tulevilta urheilijoilta.

– Ainahan sitä seuraa hieman punavalkoisin värein lajeja, joista omilta urheilijoilta voi odottaa menestystä. Kun Suomen-mestaruuksista kamppaillaan, se itsensä likoon laittaminen on jo sinällään kiinnostavaa ja arvostettavaa. Monissa lajeissa tulee olemaan hyviä taistelupareja, Hakanen kuvailee.

– Arvokisat ovat aina yllätyksellisiä, ja karsinnat ovat sinänsä jo mielenkiintoista seurattavaa. Aina voi nousta joku urheilija, joka yllättää.

Hakanen toivoo, että yleisö löytää rohkeasti paikalle. Tila tekee tapahtumasta turvallisen.

– Toivotaan että väki saapuu rohkeasti paikalle.