Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdestä keittiöstä myydään usean ravintolan annokset – Mikä ihme on Tampereen Aleksanterinkadulle tullut pilvikeittiö?

Tampereella on avautunut kaupungin ensimmäinen pilvikeittiö. Eli mikä?

Koronapandemiaan liittyvien aukiolorajoitusten myötä ravintola-alalle on syntynyt täysin uudenlaisia nouto- ja kotiinkuljetusmyyntiin perustuvia konsepteja.

Maailmalla ovat yleistyneet pilvikeittiöt, jotka valmistavat useiden ravintoloiden annoksia asiakkaille toimitettavaksi.

Nyt sellainen on siis Tampereellakin nimellä Foodrouter. Sen toiminnasta vastaa tamperelainen ravintolayhtiö Restbar Group.

Elokuussa työpöytien ääreen takaisin palanneet toimisto- ja etätyöntekijät ovat yksi pilvikeittiön isoimpia asiakasryhmiä. Luonnollisesti myös koteihin tilataan runsaasti ruokaa, juomaa ja naposteltavaa pilvikeittiöpalvelun kautta.

– Takeawayn kohdalla asiakkaat käyttäytyvät eri tavalla kuin fyysistä ravintolaa valittaessa. Perhe tai muu seurue harvoin päätyy kaikki tilaamaan samasta ravintolasta vaan jokainen on tottunut valitsemaan juuri itselleen sopivan annoksen. Kun yksi haluaa siipiä, toinen burgerin ja kolmas vaikkapa salaattia niin miten ne saa tilattua yhdestä paikasta? Sitä ongelmaa Foodrouter on perustettu ratkomaan, Restbar Groupin toimitusjohtaja Mikko Hannula tiivistää toimintaidean.

Foodrouterin tilauskanavana toimii ravintolan oma verkkokauppa osoitteessa foodrouter.fi. Lisäksi Foodrouter on mukana Woltin ja Foodoran palveluissa.

– Meille on tulossa oma, erillinen kuljetuspalvelu. Pääsemme käynnistämään sen luultavasti lähiviikkoina, ravintolatoimenjohtaja Timo Hannula kertoo.

Pilvikeittiön noutopiste sijaitsee Tampereella osoitteessa Aleksanterinkatu 22. Tilauksen voi tehdä paikan päälläkin.