Tays: 25-39-vuotiaiden pitäisi nyt hakea ensimmäinen koronarokote

Vajaa kolmannes 25–39-vuotiaista ei ole vielä ottanut ensimmäistä rokotustaan. Tays kehottaa heitä hakeutumaan rokotukseen.

– 25-39-vuotiaissa on paljon pikkulasten ja koululaisten vanhempia. Näiden ikäryhmien rokottaminen suojaa paitsi heitä itseään myös lapsia, joilla ei ole vielä rokotussuojaa. Koska lapset altistuvat koronalle yleisimmin kotonaan, lasten vanhempien hyvä rokotuskattavuus turvaa osaltaan myös koulunkäyntiä, opiskelua ja harrastuksia, Taysin infektiosairauksien apulaisylilääkäri Reetta Huttunen sanoo tiedotteessa.

16–19-vuotiaista liki 70 prosenttia on tällä hetkellä saanut ensimmäisen rokotteen, mutta tätä vanhemmissa ikäryhmissä rokotusprosentti ei ole noussut yli 70 prosentin, vaikka rokotteita on ollut jo viikkoja tarjolla.

Tällä hetkellä sairaalahoitoon ja tehohoitoon joutuneet ovat pääosin 30–60-vuotiaita rokottamattomia. Tätä vanhempien ikäluokkien hyvä rokotuskattavuus suojaa heitä joutumasta sairaalaan.

– Rokotusten hyöty on nähtävissä varsin konkreettisesti, kun ikääntyneet eivät enää joudu tehohoitoon kuten aiemmin. Rokotustilanteen kipukohdat näkyvät nyt keski-ikäisillä, Huttunen jatkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut