Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös: Kokeilu toteutuu – Tampereen kaupunki rekrytoi 34 hoiva-avustajaa Filippiineiltä

Tampereen kaupunki osallistuu kokeiluun ja rekrytoi kolmisenkymmentä hoiva-avustajaa Filippiineiltä.

Tampereen kaupunginhallitus päätti maanantain kokoukusessaan osallistua työperäisen maahanmuuton pilotointiin Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa.

Työperäisen maahanmuuton pilotissa palkataan 34 hoiva-avustajaa Filippiineiltä kansainvälisen rekrytointiprosessin kautta yhdessä Healthcare Staffing Solutions Oy:n kanssa. HSS on Mehiläinen Oy:n täysin omistama suomalainen tytäryhtiö, joka rekrytoi ja kouluttaa henkilöstöä terveydenhoitoalan tarpeisiin yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Hoiva-avustajilla on Suomeen tulon jälkeen mahdollisuus jatkaa myös lähihoitajatutkintoon suorittamalla oppisopimuskoulutuksella puoli vuotta kestävät opinnot. Koulutuksista vastaa HSS Oy yhdessä Sasky-koulutuskuntayhtymän kanssa. HSS Oy huolehtii myös maahantulojärjestelyt sekä tarvittavat asiakirjat ja asunnot. Työsuhteen ehdot ovat HSS:n kautta tulevilla täysin samat kuin Suomessa palkatuilla.

– Suurin pula on tällä hetkellä sairaanhoitajista ja lähihoitajista, toukokuussa pelkästään Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluissa oli täyttämättä 72 vakituista tehtävää. Hoitajamitoituksen lakimuutoksen vuoksi vuonna 2023 Tampereella tarvitaan noin 530 hoitajaa lisää eri tehtäviin, sanoo sosiaali- ja terveyspalvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginhallitus linjasi kokouksessaan, hoiva- ja hoitoalan henkilöstötarpeen helpottamiseksi on panostettava muun muassa henkilöstön työolosuhteisiin sekä hoivatyön vetovoimaan. Lisäksi on haettava nopeasti uusia keinoja oppilaitosten ja kaupungin työllisyydenhoidon avulla, jotta saadaan paremmin rekrytoitua ammattilaisia hoitoalalle.