Aloite: Ilotulitus korvattava valoilla ja musiikilla – "Iäkkäämpien ihmisten mieleen tulee sotiemme aikaiset muistot"

Keskustorin valot olivat Tamperelaisen Lukijaraadin mieleen. Sigrid Tikka
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupungin ilotulitukset pitäisi korvata valoesitykillä ja musiikilla ja yksityisiä yrityksiä tulisi rohkaista samaan.

Tuore kaupunginvaltuutettu Arto Grönroos (ps.) jättää asiasta valtuustoaloitteen Tampereen kaupungivaltuuston kokouksessa tänääm maanantaina.

– Luonnonvaraiset eläimet ja kotien lemmikkieläimet, esimerkiksi koirat, kärsivät ilotulitusten rakettien äänistä. Pieniä lapsia pelottavat voimakkaat paukkeet. Valoesitykset ja musiikki eivät häiritse ketään. Ilotulitus tuottaa äänisaastetta ja roskia. Monet ihmiset pelkäävät ilotulitusten rakettien pauketta. Etenkin iäkkäämpien ihmisten mieleen tulee sotiemme aikaiset muistot, perustelee Grönroos aloitettaan.

Grönroos muistuttaa myös jokavuotisista silmävammoista ja toivoo, että Tampereen kaupunki olisi asiassa aloitteellinen myös kapunkilaisten ja yritysten suuntaan.

– Tampereen kaupunki voisi toimia edelläkävijänä ja kannustaa asukkaitaan turvalliseen ja ympäristön huomioivaan tapaan juhlistaa kyseisiä juhlapäiviä. Tällainen uudistus sopisi hyvin Tampereen imagoon.

Tampereen kaupungin itsenäisyyspäivän ilotulituksen korvaaminen pysyvästi valoteoksilla herätti keskustelua viime vuotisen onnistuneen Keskustorin valaisuhankkeen yhteydessä. Tamperelaisen Lukijaraadista peräti 80 prosenttia korvaisi ilotulituksen valoilla.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut