Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lamminpäähän rakentuu kaksi uutta puistoa

Lamminpäähän, uudelle Nauhatehtaan asuinalueelle on suunniteltu kaksi puistoa, joiden suunnitelmat ovat nähtävänä ja kommentoitavana 23.8.–6.9.2021. Pökhölminpuisto sijoittuu tulevan kerrostalokorttelin keskelle. Jussinpuisto löytyy aivan Ylöjärven rajalta harjun kainalosta.

Puistosuunnitelmat löytyvät netistä sivulta www.tampere.fi/puistosuunnitelmat.

Pökhölminpuisto toimii "porttina" vanhan pientaloalueen ja uuden asuinalueen välillä. Puiston keskellä, puistoraitin varrella on oleskelu- ja levähdysalue penkkeineen. Sen läheisyyteen istutetaan suuri maisemapuu, jota kiertää ympyräpenkki. Kookas maisemapuu on koko puiston kiinnekohta. Oleskelupaikalle suojaa ja viihtyisyyttä tuo myös pensasistutusalue kukkivine pikkupuineen.

Puiston keskivaiheilla on avointa oleskelunurmea ja reunoilla niittyä sekä havu- ja lehtipuuryhmiä. Kukkiva niitty parantaa luonnon monimuotoisuutta ja houkuttelee pölyttäjähyönteisiä. Niittyvyöhyke on osin kumpuilevaa. Suurin kumpu toimii talvisin myös liukurimäkenä.

Puistoa halkovat kävely- ja pyörätiet: pohjois-eteläsuunnassa Maijajuurenpolku sekä itä-länsisuunnassa uusi väylä Maijajuurenraitti, joka johtaa korttelialueen halki Paasikiventielle. Molemmat väylät ovat 4 metriä leveitä, valaistuja ja sorapintaisia.

Pökhölminpuisto on saanut nimensä siitä, että Lamminpäätä kutsuttiin ennen Pökhölmiksi. Alueen historia tuodaan esille infotaulussa.

Ylöjärven rajaa lähellä sijaitseva Jussinpuisto on tällä hetkellä puustoista sekametsää, ja puiston ilme säilyy jatkossakin puustoisena ja siten sopivana myös liito-oravan elinympäristöksi. Jussinpuistoon on suunniteltu uusi kävely- ja pyöräväylä, joka ulottuu Suorannankadun päästä nykyiselle kävely- ja pyörätielle. Uusi väylä on 3 metriä leveä, sorapintainen ja valaistu. Myös nykyistä Paasikiventielle johtavaa väylää uusitaan ja levennetään.