Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian jouluyön surmasta 11 vuotta vankeutta – Surmaaja tuomittiin taposta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan Kai Allan Tapani Holapan 11 vuodeksi vankeuteen taposta ja ampuma-aserikoksesta. Tapaus ajoittuu jouluyöhön 2020, jolloin nokialaiselta parkkipaikalta löytyi surmattu mies. Hänet oli ammuttu kahdella pään alueelle kohdistuneella laukauksella.

Syyttäjä: Nokian joulupäivän veriteko oli teloitusmurha – naapurista kuulunut ääni johti surmatyöhön kerrostalon parkkipaikalla

Nokian jouluyön henkirikoksesta epäilty on vangittu – Poliisilla olevat tiedot tukevat epäillyn kertomaa

Nokian jouluöisen henkirikoksen tutkinta jatkuu: poliisi pyytää lisää tunnistuksia – aiemmin julkaistu kuva kävelevästä miehestä ei ole johtanut tunnistukseen

Nokialaismies sai surmansa jouluyönä parkkipaikalla – poliisi tutkii murhana

Holappa oli tekonsa jälkeen karkuteillä yli viikon ajan. Tästä syystä hänet vangittiin vasta tammikuussa 2021. Tänä aikana poliisi julkisti muun muassa hänestä taltioituneet valvontakamerakuvat.

Tuomittu kertoi tekonsa motiiviksi naapuriasunnosta kuuluneen "metelin". Hän oli ottanut yöllä aseen taskuunsa, mennyt alakertaan ja nähnyt miehen rappukäytävässä. Tämän jälkeen hän oli yrittänyt tarttua tätä rinnuksista, mutta uhri pakeni. Tapahtumat eskaloituivat parkkipaikalla. Hänelle tehdyn mielentilatutkimuksen perusteella Holappa on ymmärtänyt tekonsa merkityksen eli hän ollut syyntakeinen. Holapan käyttämä ase on ollut luvaton.

Holapalla on aiempaa rikoshistoriaa. Hän on saanut tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä.