Kangasalan suurmyymälä toteuttaa toiveet syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen – "Onkohan ihmisillä ollut kesällä tavallista enemmän aikaa miettiä näitä asioita?"

Kauppa: Lentolassa avautuu kierrätysmyymälä. Asiakasvirrat ovat palanneet kierrätyskeskuksiin vaikean kevään 2020 jälkeen.

Kangasalan Lentolan liikekeskuksessa avautuu 1. syyskuuta Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n 800 neliön kokoinen suurmyymälä.

Avajaistapahtuma on 4. syyskuuta, jolloin 500 ensimmäiselle tulijalle tarjotaan grillimakkaraa ja kahvia.

Yhdistyksen monitoimimies Jari Hakala kertoo, että heidän asiakkaansa ovat jo pitkään toivoneet myymälää myös Itä-Tampereelle ja yhdistys vastasi huutoon vaikka uusi myymälä onkin nyt Kangasalan puolella.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n muut kierrätysmyymälät ovat Lielahdessa ja Nekalassa. Jankan myymälä suljettiin viikko sitten, mutta yhdistys käyttää tilaa yhä muun muassa varastonaan.

Suuren myymälän perustaminen tyhjästä on kova homma. Kymmenen vuotta toimineella yhdistyksellä on kuitenkin tietotaitoa muiden myymälöiden perusteella siitä, miten paljon millekin tuoteryhmälle kannattaa antaa tilaa.

– Tarjonta muotoutuu sitä mukaa, kun selviää, millaisia tarpeita asiakkailla on, Jari Hakala sanoo.

Tarkoitus on, että kun otamme pöydän vastaan, myymme sen eteenpäin pöytänä.

Myynnissä kannattaa siis olla tuotteita, jotka menevät kaupaksi ja tarjonnassa pitää olla vaihtuvuutta. On useita tavaroita, jotka eivät oikein tahdo lähteä kiertoon ja kun sellaisia ihmiset kierrätyskeskukseen tuovat, pitää heitä hiukan toppuutella.

– Tarkoitus on, että kun otamme pöydän vastaan, myymme sen eteenpäin pöytänä. Jos se ei ole mahdollista, mietimme miten tavara olisi järkevintä kierrättää eteenpäin materiaaleina. Viimeinen vaihtoehto on, että tavarat, jotka eivät mene kaupaksi, laitetaan teollisuuden raaka-ainekäyttöön, Hakala muistuttaa.

Hän kertoo, että koronavirusajan ensimmäiset kuukaudet Suomessa viime vuoden loppukeväällä olivat kamalia Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n toiminnan kannalta.

Tilanne on sittemmin parantunut ja asiakasvirrat ovat palanneet kiihtyvästi myymälöihin.

– Kysyntä on todella lisääntynyt. Onkohan ihmisillä ollut kesällä tavallista enemmän aikaa miettiä näitä asioita, kun eivät matkusta niin paljon, Jari Hakala pohtii.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta

Vuonna 2011 perustettu voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota pirkanmaalaisille kotitalouksille ja yhteisöille vaivaton ja luotettava kanava tavaroiden ja materiaalien kierrättämiselle.

Kierrätysmyymälöiden tuotoilla yhdistys tarjoaa työtä, koulutusta ja työelämävalmennusta vaikeassa työllisyystilanteessa oleville ihmisille.

​Yhdistyksen myymälöissä työskentelee vuosittain noin 100 henkeä työkokeilussa, palkkatuetussa työssä ja työssäoppimisjaksoilla.

Kierrätys toimeksi -hanke mahdollistaa monipuolisia työkokeilu- ja palkkatukipaikkoja Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n kierrätysmyymälöissä. Osallistujille tarjotaan työn lisäksi kouluttautumismahdollisuuksia sekä tukea, ohjausta ja valmennusta avoimille työmarkkinoille työllistymiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut