Tays: Lapsille ja nuorille on lähetetty Pirkanmaalla valheellisia pelottelutekstiviestejä koronarokotusten vaikutuksista – Apulaisylilääkäri: Pidän erittäin tuomittavana

Tays tiedottaa että on saanut tietoonsa, että lapsille ja nuorille on Pirkanmaalla lähetetty jopa henkilökohtaisia viestejä, joissa pelotellaan koronarokotusten haitoilla.

Viesteissä ja julkaisuissa väitetään valheellisesti, että Taysin päivystykseen tai tehohoitoon olisi tuotu rokotushaitoista kärsiviä nuoria. Tays tyrmää väitteet täysin ja huomauttaa, että sairaalassa ei ole tällaisia potilaita.

Apulaislääkäri Reetta Huttunen suhtautuu asiaan erittäin vakavasti.

– Pidän tällaista nuoriin kohdistuvaa valheellista pelottelua erittäin tuomittavana, sanoo apulaisylilääkäri Huttunen tiedotteessa.

Taysin mukaan lapset ja nuoret jännittävät rokotuksessa käymistä usein enemmän kuin aikuiset. Jännitys ja jännityksen purkautuminen voivat aiheuttaa huonovointisuutta ja jopa pyörtymisiä. Nämä reaktiot liittyvät kuitenkin rokotustilanteeseen eivätkä itse rokotteeseen.

Tays toteaa tiedotteessaan, että rokotteiden haittavaikutukset ovat nuorilla samankaltaisia kuin aikuisilla. Tavallisimmin ilmenee pistopaikan kipua, turvotusta ja punoitusta sekä väsymystä, päänsärkyä, vilunväreitä, lihaskipua ja kuumetta. Nämä oireet eivät ole vakavia, ja ne menevät ohi.

– Yhdysvalloissa ja Kanadassa miljoonat 12–17-vuotiaat ovat saaneet Comirnaty-rokotteen, eikä rokotteen turvallisuusseurannassa ole ilmennyt erityisesti tätä ikäryhmää koskevia turvallisuushuolia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut