Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella järjestetään syyskuussa ampuma-asekouluttajakoulutus – Jos nämä ehdot täyttyvät, voit hakea mukaan

Sisä-Suomen poliisilaitos järjestää ampuma-aselaissa tarkoitetun ampuma-asekouluttajan koulutuksen sunnuntaina 19. syyskuuta kello 9 – 16 välisenä aikana Tampereella ja Jyväskylässä. Poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessa.

Koulutus toteutetaan koronan vuoksi videolla ja hajautetusti Tampereen ja Jyväskylän poliisiasemilla. Koulutukseen otetaan Tampereella 18 henkilöä ja Jyväskylässä 20 henkilöä. Kokoontumisrajoitukset voivat vielä vaikuttaa paikkamääriin.

Koulutuksen suorittanut voi hakea kouluttajahyväksynnän ja antaa tämän jälkeen aktiivisuustodistuksia ampuma-aselupaharkintaa varten. Todistus tarvitaan haettaessa lupaa pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla ja erityisen vaarallisilla aseilla tapahtuvaan urheilu- ja harjoitusammuntaan.

Koulutus ei valmenna ampuma-aseilla tapahtuvaan toimintaan, vaan aktiivisuustodistusten antamiseen yhdistyksen jäsenille näiden hakiessa ampuma-aselupia poliisilaitokselta.

Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymisen edellytykset ovat seuraavat; henkilö on täyttänyt 20 vuotta ja suostuu tehtävään, hän on ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavan luvan haltija, hän on yhdistyslain neljännessä pykälässä tarkoitetun yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa ja hän on hyväksytysti suorittanut ampuma-asekouluttajakoulutuksen.

Ampuma-asekouluttajaksi hyväksymistä hakevan on lisäksi esitettävä yhdistyksen päätös ampuma-asekouluttajaksi nimeämisestä viimeistään kouluttajahyväksyntää haettaessa. Ilmoittautuminen tapahtuu ennakkoon 6. syyskuuta mennessä.

Koulutuksen suoritemaksu on 31 euroa, jonka voi maksaa minkä tahansa poliisiaseman lupapalveluihin, tulee olla maksettuna koulutukseen saavuttaessa ja maksusta oltava kuitti. Kuitti ja henkilöllisyys tarkistetaan koulutustilaisuudessa.