Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin kommentoi Ilveksen hallituksen puheenjohtaja Jarkko Wissin potkuja – IS: "Haluamme olla julkisestikin seura, johon halutaan tulla"

Suomen Cupin voitto kesällä 2019, sijoittuminen liigatasolla viiden parhaan joukkoon jokaisena vuonna kaudesta 2016 alkaen.

Siitäkin huolimatta Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on tällä hetkellä työtön valmentaja.

Syitä voi löytää Ilves Edustus Oy:n hallituksen puheenjohtajan Ilkka Pohjoismäen kommenteista. Niistä on pääteltävissä, että Wissin ehdottomuus hakea joukkueeseen nuoria, potentiaalisia pelaajia on toisesta päästä karkoittanut kokeneet pelaajat.

Maalivahti Mika Hilanderin lähdön jälkeen (Haka) sellaisia pelaajia ei joukkueessa ole ollut. Hilanderin keväisistä kommenteista oli luettavissa, ettei lähtö Ilveksestä sujunut täysin yskimättä. Miehelle tarjottiin jatkoa Tampereella, mutta rooli olisi ollut kakkosmaalivahdin rooli. Se ei Hilanderille käynyt.

– Ei kannata roikkua paikoissa, missä sinun ei haluta olevan, edelleen Tampereella asuva Hilander sivalsi helmikuussa 2021 – ja asian voi puoli vuotta myöhemmin tulkita kritiikkinä Ilveksen pelaajapolitiikkaa kohtaan.

Pohjoismäki kommentoi asiaa Ilta-Sanomille seuraavasti.

– Haluamme olla julkisestikin seura, johon halutaan tulla. Voi sanoa, että tässä on pidempään ollut haasteita saada joukkueeseen kokeneita, hyviä pelaajia. Haluamme siihenkin muutoksen. On sitten juniori tai kokenut pelaaja, haluamme, että he näkevät meidät seurana, jossa voi kehittyä ja pärjätä.

Pohjoismäen kommenteista on myös luettavissa kritiikkiä siihen suuntaan, että Jarkko Wissin rooli ulottui päävalmentajan työtä suuremmaksi, osittain urheilujohdonkin puolelle. Suoraviivainen tamperelainen myös ei jättänyt kynttilää vakan alle, mikäli jonkun pelaajan otteet sakkasivat – Wiss vastasi näihin kyselyihin aina pelaajan nimi mainiten. Tämä ei kaikkia pelaajia miellyttänyt.

– Puhun nyt yleisellä tasolla, mutta jos jollain on valta päättää, kuka pelaa, niin on aika haastavaa tehdä kokonais­valtaista yhteis­työtä joka sektorilla. Ei hyödytä ostaa parastakaan kaveria, jos häntä ei peluuteta. Mutta tietenkään ei pidä käyttää rahaa vain sen takia, että sitä on. Oikeiden pelaajien löytäminen ei koskaan ole helppo juttu, Pohjoismäki sanoo.