Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilveksessä kuohuu: Jarkko Wissille näytettiin ovea

Ilves Edustus Oy:n hallitus on vapauttanut tiistaina joukkueen päävalmentajan Jarkko Wissin päävalmentajatehtävistään. Yhtiön hallitus on todennut tänään kokouksessaan, että päävalmentaja ei nauti enää hallituksen luottamusta.

Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Toni Kallio. Kallio oli aiemmin Wissin apuvalmentajana. Myös Kalliolla on taustallaan pitkä pelaajaura ja maaottelukokemusta.

Wissin valmentajakausi alkoi syksyllä 2015 sen jälkeen, kun Keith Armstrong sai potkut joukkueen peräsimestä. Armstrong haastoi sittemmin seuran potkuistaan käräjille, ja seura tuomittiin asiassa korvauksiin hovioikeuden päätöksellä.

Nuorten pelaajien kehittäjänä profiloitunut perustamperelainen Wiss saavutti joukkueen kanssa parhaan saavutuksensa kesällä 2019, kun joukkue voitti jalkapallon Suomen Cupin. Wiss muistetaan pelaajauraltaan asennepelaajana, joka vaati niin itseltään kuin muilta paljon, ja samaa henkeä kommenttien perusteella noudatteli myös valmentajaura.

Kulunut kausi on ollut Ilvekselle vaikea, ja joukkue on sarjataulukossa sijalla seitsemän. Myös pelaajistossa on ollut runsaasti vaihtuvuutta: viimeksi joukkueen runkopelaajiin pitkään lukeutunut Felipe Aspergren vaihtoi maisemaa Kuopioon, Eetu Mömmön matka jatkuu ulkomaille.