Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko vielä ne ajat, kun Tommi Evilä pelasi jalkapalloa TPV:n riveissä? – "Kaikkia muita paikkoja pelasin paitsi en maalivahtina..."

Mitä muuta Tommi Evilän, 41 vuotta, elämä on ollut kuin pituushyppyä? Sitä ennen ainakin jalkapalloa. Tulisieluinen Evilä muistetaan TPV:n väreistä ja pelaajana, jonka osaaminen ei ainakaan jäänyt juoksuvoimasta kiinni.

– Kaikkia muita paikkoja pelasin paitsi en maalivahtina. Pappa pelasi silläkin paikalla, Evilä muistelee.

Sanavalmiin ja toisaalta myös erittäin tulisieluisen Evilän jalkapalloura tuli päätökseen vuonna 1997, kun tuolloinen juniorivalmentaja alkoi ripittää pelaajaa joukkueen edessä tämän osallistuttua peliviikonloppuna yleisurheilukilpailuihin. Mies on muistellut tilannetta Ilta-Sanomien haastattelussa ajatellen, että kutakuinkin siinä vaiheessa hän tajusi jalkapallouran olevan ohitse.

Onneksi oli muunlaista urheilua varastossa. Evilä oli ennen kaikkea erinomaisen lahjakas yleisurheilija ja juoksi noihin aikoihin myös pikajuoksuja. Kaikkein parhaiten taittui pituushyppy, jossa tuli MM-pronssi Helsingin kotikisoissa vuonna 2005.

Sitä saavutusta ei ole sittemmin päihitetty Suomessa.

Kesäkuussa 2021 Evilä valittiin Tampereen kaupunginvaltuustoon. Elokuussa 2021 oli vuorossa ensimmäinen kokous sitä laatua.

– Kyllähän täytyy sanoa, että Evilän poikaa nyt vähän jännittää. Monenlaista on 41 ikävuoteen koettu mutta tämä on nyt ihan uutta hommaa, Evilä kommentoi Tamperelaiselle hetkeä ennen kokouksen alkua paksulla Tampereen murteellaan.

Tamperelainen käsittelee kaupunginvaltuuston järjestäytymiskokousta keskiviikon printtilehdessään.