Tampereen kaupunginvaltuusto järjestäytyi: pormestarius siirtyi Lylyltä Ikoselle – "Lauri on ollut erittäin yhteistyökykyinen johtaja"

Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kehui kiitospuheessaan Lauri Lylyä (sd.) tehdystä työstä. Pekka Ruissalo/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Valta vaihtuu. Lauri Lyly (sd.) luovuttaa tehtävänsä Anna-Kaisa Ikoselle (kok.). Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuuston järjestäytymiskokous ei tarjonnut yllätyksiä: pormestarin käädyt vaihtoivat omistajaa Lauri Lylyltä (sd.) takaisin Tampereelle palaavalle Anna-Kaisa Ikoselle (kok.).

Ilmassa oli haikeuttakin, kun Ikonen kiitteli edeltäjäänsä tehdystä työstä.

– Lauri on ollut erittäin yhteistyökykyinen johtaja ja pormestari, ja on hienoa että hän pysyy edelleen tiiviisti kaupungin päätöksenteossa mukana, Ikonen kehui.

Ikonen aikoo luotsata Tamperetta eteenpäin tutuilla askelmerkeillä. Kuntapolitiikassa yhteistyö on sujunut hyvin, ja sitä hän haluaa edistää jatkossakin.

Kansleri ja pääministeri. Sanna Marin (sd.) ja Kalervo Kummola (kok.) tervehtivät nykyaikaiseen tapaan ennen kokouksen alkua. Pekka Ruissalo

– Haluamme olla yhteistyön kaupunki, ja mahdollisuuksien kaupunki muutenkin. On hienoa, että kaupungin yhdistykset, järjestöt ja oppilaitokset ovat kaikki mukana tässä yhteistyössä, Ikonen sanoi.

Kokouksessa nähtiin myös pääministeri Sanna Marin (sd.), jonka hyvä ystävä Ilmari Nurminen (sd.) aloittaa Marinille erittäin tutussa tehtävässä: kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

– Olen erittäin ilahtunut ja innoissani mahdollisuudesta, Nurminen totesi.

Kaupunginvaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Ilkka Sasi (kok.), toiseksi varapuheenjohtajaksi Jaakko Mustakallio (vihr.) ja kolmanneksi Mikko Aaltonen (vas.).

Tamperelainen käsittelee valtuuston kokousta ja nimityksiä tarkemmin keskiviikon printtilehdessään.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut