Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirja: "Aamiaishuone oli melkein tyhjä emmekä edes tervehtineet toisiamme" – Michael Monroen ja Epe Heleniuksen sukset menivät erittäin pahasti ristiin

Tamperelainen monialainen musiikkimoguli Kari "Epe" Helenius kertoo juuri ilmestyneessä kirjassa Epe - Levymoguli (Johnny Kniga), että hänellä eivät ole välit katkenneet pysyvästi yhdenkään ex-levy-yhtiönsä Poko Rekordsin artistin kanssa.

Timo Kanervan toimittaman teoksen mukaan ainoa ikävä episodi tapahtui Michael Monroen kanssa.

Poko Rekords teki Monroen kanssa kahden albumin sopimuksen, kun rokkarin Amerikan vuodet olivat jääneet taakse ja mies muutti takaisin Suomeen.

Ensin yhteistyö sujui kitkatta, mutta hissukseen syntyi erimielisyyksiä ja kädenvääntöä asioista. Sukset menivät kunnolla ristiin, kun Monroen levy ei menestynyt odotetulla tavalla. Poko Rekords suostui purkamaan diilin, kun Monroe otti peliin mukaan Muusikkojen Liiton lakimiehen.

Melko pian kahnauksen jälkeen Helenius ja Monroe sattuivat samaan aikaan samaan Tokiossa olevaan hotelliin. Miehet olivat kaiken lisäksi samaan aikaan hotellin aamiaisella.

– Aamiaishuone oli melkein tyhjä emmekä edes tervehtineet toisiamme. Kaksi suomalaista, musiikkialalla työskentelevää miestä avarassa, miltei autiossa salissa toisella puolella maailmaa eikä kumpikaan ole toista huomaavinaan, Epe Helenius muistelee kirjassa.

Herrat törmäsivät seuraavan kerran muutaman vuoden kuluttua Lontoossa Heathrown lentoasemalla ja sopivat, että antaa menneiden olla menneitä.